• Fii alături de Echipa Țării

Concurs. Cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi este cel de a duce Moldova pe culmile fotbalului

30 ian 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Suntem pe ultima sută de metri a concursului ”De ce vreau să joc la echipa Națională”. Am primit sute de mesaje de la copiii din Moldova. Multe dintre ele, cele mai frumoase, au fost publicate pe site-ul nostru. Urmează ca din mesajele publicate să le alegem pe cele mai impresionante, care vor fi premiate de FMF.

Iar pentru astăzi v-am pregătit o nouă serie de scrisori emoționante pe care le propunem spre atenția amatorilor de fotbal, dar și oamenilor de fotbal: antrenori și jucători.  

 

Cosmin Neculseanu: ”Am 10 ani și iubesc să joc fotbal. Echipa Națională este echipa visurilor mele, o multime de jucători senzaționali. Jucători cu experiență și jucători cu potențial. Printre cei mai favoriți jucători de la echipa națională este Alexandru Epureanu, cel care a fost căpitan al Naționalei. Oleg Reabciuk – Top jucător. Eu cred că sunt la fel de buni ca Ronaldinho, câștigător al cupei mondiale din 2002 și jucătorul meu preferat de peste hotare. Când vorbesc de Alexandru Epureanu îmi amintesc de meciurile acestuia, un jucător ce făcea mai mult magii cu mingea decât să o paseze. Un jucător imposibil de neremarcat. Dar vreau să vă spun și depre pasiunea mea. Să joc fotbal. La scoala in care invat se preda ore de fotbal. Noi, picii din clasa IV am invatat timp de doi ani foarte multe lucruri despre foltbal. Cum ar fi pasele lungi, driblinguri ca elastico, la croqeta, rabona și multe alte driblinguri. Șuturi ca lovitura cu șiretul plin lovitura cu partea exterioară a piciorului și lovitura cu partea interioară a piciorului. Fiind unul dintre cei mai pasionați de fotbal deseori Doamna învățătoare mă pune să arbitrez meciurile dintre colegi mei. Eu mi-aș dori ca în viitorul apropiat chiar să fac parte dintr-o echipă de fotbal de la un club sportiv, aș fi extrem de onorat. Cu multa munca si perseverenta vreau sa ajung sa reprezint țara ca junior, ar fi unul dintre cele mai remarcante momente din viața mea. Aș vrea mult ca în viitor Fotbalul să fie mai dezvoltat la noi în țară.”

 

Iulian C: ”De când eram mic vizionam cu plăcere meciurile naționalei noastre alături de bunicul meu. El este omul care mi-a descoperit aceasta pasiune de a juca fotbal. Datorită lui mi-am format un vis, cel mai mare vis: de a juca pentru naționala Moldovei. Iar pentru a ajunge la națională m-am înscris la școala sportiva din orașul Ungheni. Muncesc mult pentru a fi cel mai bun. Îmi doresc sa îmbrac tricoul naționalei pentru a putea apăra culorile tricolorului și pentru că mi-aș dori să ajut echipa națională a Moldovei să ajungă la un turneu final. Cel mai frumos sentiment pe care îl pot trăi este cel de a putea duce Moldova pe culmile fotbalului internațional. Sunt sigur că orice patriot ar fi mândru ca țara sa să obțină rezultate bune pe plan internațional. Să ajung la națională ar fi un vis împlinit!”

 

Ștefan Frunză: ”Sunt viitor fotbalist. Sunt pasionat de fotbal și tot ce îi legat de minge. Mă bucur ca Argentina și Franța au ieșit în finală, au jucat foarte frumos, chiar dacă Argentina a luat locul unu pentru mine au jucat egal. Cel mai preferat fotbalist al Argentinei este Lionel Messi, iar din Franța este Kylian Mbappe.

Am un hobi, colecționez cartonașe cu fotbaliști, am deja 264. Strîng bani ca să-mi procur mingea mult dorită. Din păcate așa sport ca fotbalul în Moldova este foarte slab. Părerea mea este că toți trebuie să joace fotbal, fotbalul este sănătate.”

 

Mai jos găsiți alte mesaje. Click pe iconițele cu nume.

DOCUMENTE ANEXATE

Constantin Vacari
Dumitru Botnaru
Bogdan Benzin
Nicolae Cuciuc
Gimnaziul Cantemir
Dragoș Lungu
Nicoleta Pocitari
Vadim Oaserele
Roman Rusu
Cristina Tăbăcaru
Vlad Blajin