• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Turneu în memoria lui Evgheni Pusicov

27 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

 

Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu a fost gazda turneului organizat în memoria regretatului Evgheni Pusicov, unul dintre pionerii fotbalului feminin moldovenesc și primul selecționer al Naționalei Moldovei de fotbal feminin. Pe 26 ianuarie, Evgheni Pusicov ar fi împlinit 70 de ani.

Zeci de discipole ale fostului antrenor au adus un omagiu celui care a jucat un rol important în dezvoltarea fotbalului feminin din Moldova. Alături de fotbaliste, la eveniment a participat soția lui Evgheni Pusicov. Printre participante s-au numărat Angela Toma, Angela Melnic, Olga Cușinova, Elena Țurcan, Iana Pogarevici, Cristina Samson, precum și mai multe jucătoare de la Agarista CSF Anenii Noi, ultima deținătoare a Cupei Moldovei.

La competiție au participat 4 echipe. Câștigătoare a devenit Agarista CSF Anenii Noi, care s-a impus în meciul decisiv cu Narta, scor 4-2. Învingătorii au primit trofeul din mîinile Tatianei Pusicov. 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de secretarul general al Ligii Naționale la fotbal feminin, Ruslan Plopa. 

Mai multă informație despre Evgheni Pusicov puteți vedea AICI.