• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Iuliana Colnic: Pentru mine echipa Națională reprezintă o "casă sfântă"

21 feb 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE
Iuliana Colnic

Site-ul FMF.md vă prezintă un interviu inedit cu cea mai bună fotbalistă a țării în anul 2022, Iuliana Colnic. Tot ea a devenit, pentru al doilea an consecutiv, cel mai bun atacant. În interviul de mai jos, Iuliana s-a împărțit cu emoțiile sale după ce a devenit cea mai bună jucătoare, a povestit despre noul său club și ce înseamnă pentru ea echipa Națională.

- În 2022 ai devenit în premieră cea mai bună jucătoare. Ce emoții ai?
- Anul trecut mi-am propus să-mi întrec propriul record de goluri marcate și am reușit. Eram sigură că voi deveni cel mai bun atacant, dar la titlul de cel mai bun jucător, nu m-am așteptat. Nici prin gând să-mi treacă. Desigur am avut emoții de nedescris, nici până acum nu conștientizez asta. Am fost felicitată de oameni la care nu m-am așteptat, deși am avut așteptări mari de la alții.

- În 2022 nu ai avut rivale pe măsură. Cum ai reușit?
- Am lucrat foarte mult. M-am dedicat total, cu trup și suflet, și m-am străduit să ascult și să îndeplinesc cu atenție și perseverență indicațiile antrenoarelor.

- La WU19 ai facut spectacol pe arenele internaționale. Pe lânga asta ai luat și locul 3 printre golghetere în preliminariile WU19.
- Din câteva surse am aflat despre asta, desigur acest lucru m-a bucurat și mă face să lucrez mai mult pentru a-mi ridica nivelul mult mai sus decât locul 3. Sunt mândră pentru că părinții mei sunt mândri de mine.

- Cum te simți în noul club - Noroc Nimoreni?
- Nu am crezut vreodată că voi avea o relație atât de caldă cu antrenoare echipei Noroc, Alina Stețenco. Datorită ei am reușit să intru în cercul echipei mult mai ușor. În tot acest timp am învățat multe de la ea. Este una dintre cele mai puternice femei pe care am văzut vreodată. Mereu ne încurajează și face absolut totul pentru a ne crea condiții foarte bune.

- Ce dorință ți-ai pus în 2023?
- Nu mi-am pus dorințe. Mi-am trasat niște obiective și voi face totul pentru a le realiza.

- Ce scopuri ai în preliminariile care urmează pentru WU19?
- Desigur adversarii nu sunt slabi, dar nici noi nu ne vom lăsa așa ușor. Cu unele din ele deja ne cunoaștem. Cu ajutorul antrenoarelor vom depune tot efortul pentru a obține rezultate bune.

- Ce înseamnă pentru tine să joci pentru echipa Națională?
- Pentru mine echipa Națională reprezintă o "casă sfântă", înseamnă patrie și locul unde înțeleg că fotbalul este viața mea. Mereu port cu mândrie statutul de jucătoare a echipei Naționale. Nu voi ascunde că sunt mândră de faptul că am reușit să fiu membră a lotului Național. Este o onoare să cânt imnul Moldovei și să joc pentru țara mea.

- Urmează un nou ciclu preliminar și pentru Naționala Moldovei, ce obiective îți propui cu coechipierele din selecționata Moldovei?
- La moment nu ne cunoaștem adversarele din noul ciclul preliminar care urmează, dar la sigur ne propunem să creăm o echipă puternică, care va face față chiar și celui mai puternic adversar. Ținând cont că noul sistem competițional presupune să întâlnim echipe, care sunt la același nivel cu noi, cred că vom reuși să bucurăm suporterii din tribune și cei din fața televizoarelor. 

- O urare pentru suporteri și coechipiere în noul an?
- În primul rând sănătate și putere, scopuri propuse și îndeplinite. Doresc și îi sfătui să facă ceea ce îi face fericiți și atunci când au obosit să învețe să se odihnească, dar nicidecum să renunțe!

În tricoul echipei Naționale, Iuliana Colnic a jucat 8 meciuri.