• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Superlativele 2022. Federația a premiat Laureații de la Zimbru

24 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE

 

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco i-a premiat pe cei 2 reprezentanți ai clubului Zimbru Chișinău, laureați ai anului 2022 în Ancheta FMF ”Superlativele anului”.

Vă reamintim că în urma voturilor acumulate în Ancheta FMF, Alexandru Dedov a fost ales cel mai bun mijlocaș al anului 2022, iar tehnicianul Lilian Popescu a fost votat cel mai bun antrenor.

Premiile au fost înmânate de către președintele FMF, Leonid Oleinicenco chiar pe stadionul Zimbru.

Vă reamintim, că în 2022 Lilian Popescu a fost desemnat pentru a patra oară cel mai bun antrenor moldovean al anului în Ancheta FMF. Anterior tehnicianul de 49 de ani a mai câștigat acest titlu în anii 2014, 2018 și 2020.

De asemenea, Alexandru Dedov a fost ales pentru a treia oară cel mai bun mijlocaș moldovean al anului. Anterior el a triumfat în anii 2013 și 2014.

Pentru prima dată desemnarea celui mai bun fotbalist moldovean al anului a avut loc în anul 1992, la inițiativa cunoscutului jurnalist și impresar de fotbal, Arcadie Zaporojanu, pe atunci redactor-şef al ziarului Fotbal Hebdo. După desfiinţarea ziarului Fotbal Hebdo, la sfârşitul anului 1999, ancheta și organizarea Galelor sunt continuate de Federaţia Moldovenescă de Fotbal.