• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Victor Bogaciuc: Îmi doresc o echipă care ar putea să-mi deschidă ușile spre fotbalul european

18 ian 2023 de vlad.panus
GALERIE

Anul 2022 s-a dovedit a fi poate cel mai de succes din cariera fotbalistică a lui Victor Bogaciuc de până acum. El a ocupat locul doi în topul celor mai buni mijlocași din Campionatul Moldovei în Ancheta FMF, iar după rezultatele primei părți a Super Ligii din acest sezon, potrivit InStat, a ocupat primul loc în poziția de mijlocaș defensiv. Împreună cu FC Petrocub, jucătorul de 23 de ani a devenit vicecampion al Moldovei și a evoluat bine în cupele europene. Într-un interviu acordat site-ului FMF, Victor Bogaciuc a povestit ce l-a ajutat să obțină un astfel de rezultat, și-a împărtășit speranțele legate de naționala Moldovei și a vorbit despre perspectivele de a-și continua cariera.

Foto: FC Petrocub

- Anul trecut a fost cel mai bun în cariera ta până la moment?

- Într-adevar, ultimul an a fost unul foarte reusit pentru mine, cred ca e cel mai productiv sezon pe plan fotbalistic. Mi-am adjudecat titlul de vicecampion, am reușit în premieră să ajungem în runda a 3-a de calificare UEFA Conference League. Însă consider că se putea mult mai bine. Cred că puteam să obțin rezultate mai frumoase, atât cu echipa, cât și pe plan individual, să înscriu mai multe goluri și să dau mult mai multe pase de gol. Însa totul e înainte, sunt determinat ca anul 2023 să fie unul foarte bun, de ce nu?

 

- Ce anume a făcut posibil progresul?

- Cred că am adăugat în experiență și am obținut încredere în forțele proprii, adică pe plan psihologic. Acest factor este unul din cei mai importanți în fotbal. Probabil jocurile din cupele europene au avut un mare impact. Cu toate cele trei echipe adverse a fost foarte greu și de la toate am căpătat ceva nou. Și de la același Sheriff, o echipă foarte calitativă, poți lua foarte multe. Păcat că avem foarte puține meciuri în campionatul intern. După părerea mea, cu cât mai multe meciuri o să fie intr-un an calendaristic, cu atât mai multă performanță o să facă fotbaliștii moldoveni, atât la Naționala, cât și în cupele europene.

 

- Patru goluri și o pasă de gol în prima partea a Campionatului Moldovei este un rezultat bun pentru un jucător pe poziția ta. Ai marcat des înainte?

- Da, anul 2022 a fost unul destul de reușit în acest plan pentru că 4 goluri în 11 meciuri pe poziția mea este un rezultat așa să spunem bunicel, însă cum am mai spus se putea mai mult.

 

- La ce capitol ai progresat ca fotbalist?

- Înainte nu prea aveam calități de finalizator, deseori eram certat de antrenori că mereu căutam pasa, în loc să șutez din poziții clare. Eu mai mult eram omul cu pasele, de aia era greu să mă reorganizez.

 

- Care este aportul antrenorilor?

- Sigur, antrenorii au impact major în această reușită. Cred că de la toți antrenorii cu care am lucrat, începând de mic la Academia FC Zimbru, am învățat câte ceva. Cum să te deschizi corect, cum să lucrezi cu corpul, să fii mai agresiv și multe, multe altele. Și la sfârșit se primește un ansamblu care formeaza jucătorul Bogaciuc Victor.

 

- La ce mai ai de lucrat?

- Cred că mai trebuie să lucrez pe plan fizic, am nevoie de mai multă forță. Dar dacă să vorbim cu cărțile deschise, trebuie să lucrez la toate, mai am multe de învățat și de făcut până să ajung la un nivel cu adevărat înalt.

Foto: FC Petrocub

- Anul trecut, ai jucat un singur meci pentru naționala Moldovei, în cantonamentul din Turcia împotriva Coreei de Sud, scor 0-4. Ai intrat pe teren la începutul reprizei secunde când scorul era 0-3. Cum crezi de ce n-ai reușit încă să te impui la Națională?

- Anul trecut, în ianuarie, am fost convocat la Națională. Echipa a jucat cu doi adversari buni, Uganda și Coreea De Sud. Am reușit să particip doar în meciul secund, contra unei echipe foarte puternice, care a arătat un joc bun la ultimul Campionat Mondial. Nu a fost cel mai reușit meci al meu, dar nici cel mai rău. Din păcate, după aceasta nu am mai fost convocat. Probabil nu corespundeam cerințelor antrenorului. Sper că în viitor acest lucru se va schimba și voi reuși să demonstrez că pot să lupt pe teren pentru țara noastră.

 

- Se spune că vei schimba echipa de club. De ce?

- Da, este adevărat că s-a finalizat contractul cu FC Petrocub. Motivul este banal. Vreau să-mi încerc forțele într-un campionat mai puternic. Am fost jucătorul FC Petrocub timp de 3 ani. Sunt foarte recunoscător echipei pentru încrederea și toate condițile oferite pentru a mă putea dezvolta ca jucător.

 

- Care sunt prioritățile tale la alegerea unui club?

- Îmi doresc o echipă care ar putea să-mi deschidă ușile spre fotbalul european, o echipă care să-mi ofere șansa să joc, să progresez încă mai mult și în final să ajung acolo unde am planificat. Și sigur, și planul financiar contează mereu. Toți vrem sa oferim stabilitate și siguranță familiei.

 

- Te-ai decis cu noul club?

- Încă nu. Au fost câteva echipe cu care am contactat, însă nu am putut ajunge la un numitor comun referitor la condiții. Încă lucrez în această direcție. La moment sunt in Geneva, Elveția. Prietena mea face masteratul aici. Nu sunt în probe la nicio echipa la moment.

 

- Care sunt obiectivele tale pentru 2023?

- Planul pe 2023 este simplu, să corespund cerinților proprii pe care le pun ca fotbalist. Aceasta mă va ajuta cu siguranță să ajung unde mi-am propus.

 

Foto: FC Petrocub