• Fii alături de Echipa Țării

Concurs. ”Visul meu cel mai mare este să ajung la Naționala Moldovei”

23 ian 2023 de Reporter FMF

Site-ul FMF continuă publicarea mesajelor venite de la copiii care își doresc să joace la Echipa Națională a Moldovei.  

 

Cristi Hariuc: ”Eu sunt un mare fan al sportului și am visat întotdeauna să joc în echipa națională. Acest lucru ar fi o realizare uriașă pentru mine și ar însemna mult mai mult decât doar o victorie pe teren. Jucând în echipa națională, aș putea să mă bucur de sentimentul de a reprezenta țara mea și de a-mi împărtăși pasiunea pentru sport cu alți fani. De asemenea, jucând în echipa națională, aș putea să învăț de la cei mai buni jucători din lume și să mă dezvolt ca jucător. Aș putea să învăț noi tehnici și să mă antrenez cu cei mai buni jucători din lume. Acest lucru m-ar ajuta să devin un jucător mai bun și mai competitiv.

În plus, jucând în echipa națională, aș putea să cunosc oameni noi și să fac parte dintr-o echipă unită. Aș putea să mă bucur de experiența de a face parte dintr-o echipă care se străduiește să câștige și să se bucure de succes.

În concluzie, jucând în echipa națională ar fi o realizare uriașă pentru mine și ar însemna mult mai mult decât doar o victorie pe teren. Aș putea să mă bucur de sentimentul de a reprezenta țara mea, să învăț de la cei mai buni jucători din lume și să fac parte dintr-o echipă unită. Cristi Hariuc, Liceul teoretic Ioan Vodă din Cahul.”

 

Massimo Ternovschi: ”Mă numesc Massimo, am 14 ani și sunt fotbalist la SSR Ungheni. Visul meu cel mai mare este să ajung la Naționala Moldovei, deoarece mă pasionează spiritul de joacă, îmi place atmosfera pe teren și îmi doresc sa-mi fac părinții și prietenii mândri. Acest vis îl am din anul 2022 și muncesc din greu pentru a ajunge, hard-work și niciodată să nu ne dăm bătuți, indiferent de situație. Am 5 prieteni care mă încurajează foarte mult și 3 dintre ei mă motivează mereu: Daniil - prietenul mereu motivator, prietenul care mereu îmi spune să fac sport indiferent de situație, să nu mă dau bătut și sa muncesc din greu. Alex - prietenul care mereu mă încurajează pe plan Moral și Psihic, mereu mă învață lucruri noi și este un prieten adevărat. Diana - o fată care îi place mereu când muncesc din greu pentru un vis și este o fată motivatoare. Vreau să ajung la naționala ca să pot să-mi ajut țara să ajungă la Cupa Mondiala pentru prima dată în istorie, să fiu acolo mereu, la bine sau la greu, să putem să ne acordăm nouă înșine o șansă de a juca la Cupa Mondiala, să luptăm din greu pentru prima dată în istoria țării. Părinții sunt cei care mă motivează la fel ca prietenii. Emilian și Andrei sunt prietenii mei de fotbal. Andrei, un apărător de nota 10 și Emilian, un mijlocaș rapid. Sunt motivat, am fost și voi fi. Cu Doamne ajuta să ajung la națională. HAI MOLDOVAAA !!!”

 

Maxim Cibotari: ”Fotbalul este pasiunea mea. Dorința de a lovi mingea este o mare relaxare. Mingea este slăbiciunea mea fiindcă de mic mă pasionează acest sport, care este foarte important pentru mine. Mama des îmi spunea că acest sport este caracteristic pentru băeți, dar eu am continuat să-mi urmez visul cum ne îndrumează antrenorul. Nu știu ce m-aș face fără minge, fără sportul acesta. El este făcut pentru mine. Visul meu este ca peste ani să ajung să joc în echipa Națională. Sunt conștient că pentru aceasta trebuie să depun mare efort, cu alte cuvinte să mă antrenez zilnic. Numai prin  antrenamente zilnice visul meu va deveni realitate. Cibotari Maxim, elev din cl. a V-a, Gimnaziul Roșietici, r. Florești.”

 

Daniel Rotaru: ”Sportul meu preferat este fotbalul. Acesta este un joc care mă ajută să devin mai puternic și mai sănătos. De mai mult timp îmi place să joc fotbal cu colegii și prietenii mei. Fotbalul este foarte atractiv și interesant, în care trebuie să respect regulile și să fiu responsabil pentru echipa mea. Prefer să joc fotbal și la școală, și în timpul liber cu prietenii. Interesul pentru jocul de fotbal se datorează în mare măsură învățătoarei mele, care ne antrenează și care ne-a învățat toate regulile jocului. Împreună cu echipa mea am jucat fotbal atât pe terenul școlii, cât și pe unele terenuri din republică. Am participat cu mult interes la mai multe competiții unde aveam emoții foarte mari, iar atunci când câștigam simțeam un sentiment de mândrie. Am avut ocazia să plecăm la stadionul Zimbru din orașul Chișinău, unde am privit mai multe meciuri de fotbal. Atunci am simțit o dorință mare să joc și eu în echipa națională, alături de cei mai buni fotbaliști ai țării noastre. Eu îmi iubesc mult țara în care m-am născut, unde îmi petrec copilăria alături de familia mea. Mă mândresc că trăiesc în Moldova și doresc foarte tare ca atunci când voi crește să devin un bun jucător în echipa națională de fotbal a Republicii Moldova, pentru a duce faima țării noastre și peste hotarele ei. Rotaru Daniel, elev al clasei a IV-a, Gimnaziul Roșietici, r-nul Florești.”

 

Nichita Busuioc: ”De mic copil am vrut să devin fotbalist, dar nu aveam ocazii, doar de să mă joc la bunici în ogradă cu o minge de balon. Acum când am mai crescut a apărut o ocazie să mă înscriu la o echipă se fotbal, nu am ratat șansa și m-am înscris. Acolo mi-am făcut prieteni noi, iar antrenorul este foarte bun. Antrenamentele noi le facem de două ori pe săptămână. Zilele acestea eu le așteptam ca ziua mea de naștere. Mie îmi place să stau în porți, mă descurc destul de bine pentru 12 ani. În viitor vreau să devin un fotbalist foarte bun și să nu las nicio minge să intre în poarta noastră. Eu voi juca fotbal pentru țara noastră și o să încerc că să câștigăm multe meciuri. Promit că o să joc pentru patria noastră, voi da toate puterile mele ca să ajung un fotbalist bun, deoarece acesta este visul meu. Dacă ai un vis nu trebuie să renunți niciodată, dar să încerci să-l realizezi. Poate nu o să-l faci azi, mâine sau chiar peste un an, dar nu trebuie să lași mâinele în jos, dar să mergi înainte către visul tău.

Sper să câștig în acest concurs, iar dacă nu o să câștig nu o să mă supăr, deoarece acest mesaj a fost mai mult pentru oamenii care au multe visuri. Eu doar am vrut să-i încurajez ca să meargă doar înainte pentru a-și îndeplini visele.”

 

Damian Donu: ”Sportul nu este doar o ocupație, ci un întreg mod de viață, care lasă o amprentă asupra personalitatea oricui. După modul de a fi a persoanei  putem identifica cu ușurință domeniu de activitate (cei care joacă baschet sunt înalți, cei care înoată au umerii mai dezvoltați), deoarece acestea sunt alese corespunzător temperamentului. Pentru mine acest sport e cu siguranță fotbalul. Având în spate o istorie extrem de bogată în evenimente și personalități (Pele, Diego Armando Maradona, Luis Figo, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo...) acestuia îi revine, pe merit, titlul celui mai popular sport. Pot enumera multe domenii în care fotbalul îmi influențează viața pozitiv, dar principalul e cu siguranță spiritul echipei. Un aspect neglijat de mulți pe nedrept, deoarece datorită acestei senzații sunt posibile orice realizări. Fiind un sport de echipă fotbalul insuflă spiritul echipei tuturor jucătorilor și fanilor acestora care sunt gata să-i susțină mereu.

Un accent deosebit aș vrea să atribui importanței echipei Naționale de fotbal.  Posibilitatea de a fi o parte a unui sistem întreg ce reprezintă țara noastră pe arena mondială o consider o ocazie ideală de a manifesta propriile calități pozitive. Pe lângă aceasta văd numeroase oportunități de a interacționa cu cele mai deosebite persoane, de la care aș putea obține o experiență unică. De asemenea, un alt aspect pozitiv sunt posibilitățile directe pe care le oferă acesta. O carieră sportivă reușită în fotbal ar putea asigura viața unei persoane până la o vârstă înaintată și un nume recunoscut la nivel mondial, chiar și după încetarea activității (ca antrenor). Donu Damian, elev în clasa a VI-a ”D”, IPLT ”NICOLAE IORGA”, mun. Chișinău. Antrenor: Cheltuiala Alexandru.”

 

Daniil Cepraga: ”Liga Națională a Moldovei se consideră a fi cea mai prestigioasă etapă în fotbal. Aici joacă cei mai buni fotbaliști din țară. Acesta mi se pare cel mai bun argument de ce vreau să fac parte din ea. A fi cel mai bun înseamnă a munci mult, zi de zi. A merge mereu la antrenamente și a te strădui să joci bine, e ceea ce fac eu! Asta mă dezvoltă fizic și ca personalitate și îmi creează disciplină. Cei ce ajung în Liga Națională trebuie să aibă aceste calități. Plus la toate, jucătorii din Ligă sunt recunoscuți la nivel internațional. Mi-aș dori și eu să ajung la acest nivel în fotbal. Cepraga Daniil, elev în clasa a VI-a ”D”, IPLT ”NICOLAE IORGA”, mun. Chișinău.”

 

Vlad Baluțel: ”Sportul este sănătate. La moment, sportul este pasiunea mea cea mai mare. Eu aș vrea să joc la Națională deoarece doresc să fiu recunoscut in R. Moldova și în alte țări. Susțin această părere deoarece dacă o să am succese mari voi fi un jucător de bază pentru Națională și îmi voi putea arăta tot lucrul depus in meciuri și antrenamente. Eu cred că orice tânăr fotbalist visează să joace la națională și eu depun foarte mult efort ca sa ajung acolo. Concluzia mea este că dacă voi lucra foarte mult îmi voi face țara mea mândră de mine și voi fi recunoscut nu doar în R. Moldova. Realizat de Baluțel Vlad.”

 

Arina Gromov (eleva clasei a VI-a ,,D”, IPLT ”NICOLAE IORGA”, mun. Chișinău)

”Mult eu îmi doresc,

Ca să pot să dovedesc,

Că eu bine pot să joc,

Și la Națională să am un loc.

În echipa Națională,

Toți să fim de-o dinioară,

Bine toți noi să jucăm,

Locul întâi să câștigăm.

Și cu forță și noroc,

Voi demonstra că pot să joc,

Că am potențial și pot sa cresc,

Și visul să mi-l împlinesc.”