• Fii alături de Echipa Țării

Amelia și fotbalul. O scrisoare emoționantă a unei mame, fetița căreia practică fotbalul

22 ian 2023 de Reporter FMF

Paralel cu scrisorile pentru concursul ”De ce doresc să joc la Echipa Națională”, care vin cu zecile, zilnic, pe adresa noastră presa@fmf.md, primim și unele mesaje de la părinții ale căror copii practică fotbalul. Am considerat că unele dintre acestea merită să fie publicate pe site-ul nostru, în semn de recunoștință pentru promovarea sportului numărul 1 și a modului sănătos de viață în rândurile generațiilor viitoare. Mai jos, publicăm astăzi scrisoarea venită din partea familiei Gălușcă, una pe cât de emoționantă, pe tot atât de educativă. 

 

”Bună ziua. Vă scrie mămica unei fetițe de 11 ani. Fotbalul profesional pentru familia noastră a apărut acum un an și jumătate, când Amelia-Catrine a trecut în clasa 5, liceul IPLT ”Nicolae Iorga”, mun. Chișinău, clasă cu profil sportiv-Fotbalul. A fost ceva nou: o fetiță-fotbalistă, ne gândeam cum o să se isprăvească, dar entuziasmul și energia Ameliei de a practica fotbalul ne-a convins. 

Mulți se miră cum, o fetiță fotbalist? Cred că trebuie să depășim acest stereotip. Amelia învață în fiecare zi ceva nou din lumea Fotbalului: dezvoltă niște calități care îi vor fi utile peste tot. Sunt uneori și dezamăgiri - că unul din colegi joacă mai  rău, altul mai trișează, însă când echipa învinge, licăritul din ochii ei este ceva special și spune totul: se merită.  

Mingea și costumul de fotbal sunt cele mai adorate haine din garderobă, dacă ar fi după ea așa ar merge în fiecare zi la liceu. Deja am învățat tot echipamentul de fotbal. În magazinele sportive vânzătorii mai întâi se miră: pentru fetiță?... Apoi ne propun.

Este un copil care are același vis ca toți: să ajungă o campioană celebră!!! Ca părinți, observăm că fotbalul o disciplinează, temperează caracterul, o face puternică să ia decizii gândite în orice situație și aceasta ne bucură.

Îndemnăm toți părinții, indiferent de ce gen e copilul, să practice fotbalul pentru a crește copii sănătoși, ageri. Fotbalul adună oamenii, îi face mai buni și are un efect benefic asupra sănătății.

Cu respect familia Gălușcă!”