• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Cedric Badolo: Moldova este un loc unde te poți concentra pe fotbal

16 ian 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Site-ul fmf.md continuă seria interviurilor cu fotbaliștii care s-au remarcat anul trecut. Cedric Badolo, în vârstă de 24 de ani, de la Sheriff Tiraspol, a devenit cel mai bun mijlocaș stânga din Super Liga în prima jumătate a actualului sezon, potrivit InStat. Indexul calculat de compania de statistică este 222. Cedric Badolo a jucat 10 meciuri și a dat 3 pase decisive. În interviul de mai jos fotbalistul a dat apreciere nivelului campionatului Moldovei, a numit formația împotriva căreia pentru Sheriff a fost cel mai greu și a povestit cum îl ajută meciurile galben-negrilor la naționala Burkina Faso.

Foto: FC Sheriff

- De un an joci în fotbalul moldovenesc. Cum apreciezi nivelul lui? De exemplu în comparație cu fotbalul din Slovacia, unde ai jucat anterior.

- Nivelul campionatului este bun. De menționat că toate echipele adverse au o atitudine specială împotriva noastră. Asta pentru că Sheriff este lider. Toată lumea încearcă să obțină puncte cu noi. Din această cauză există multă intensitate.

 

- Sezonul trecut, Sheriff a câștigat titlul de campion, depășind-o pe Petrocub cu șase puncte în clasamentul final. Actualul turneu se desfășoară într-un nou format. Cum te simți, concurența este mai mare?

- Nu aș zice că sezonul actual pentru noi este mai complicat decât cel precedent. Sunt doar o mulțime de schimbări și trebuie să te obișnuiești cu ele. Majoritatea echipelor s-au schimbat, trebuie să cunoști jucători noi.

Foto: FC Sheriff

- Cu care echipe moldovenești a fost cel mai greu de jucat?

- Este greu să joci cu toate echipele. Am spus deja că toată lumea dă tot ce e mai bun în meciurile anume împotriva lui Sheriff. Suntem considerați principala favorită a competiției. Dar dacă a evidenția pe cineva, atunci pot menționa FC Petrocub. Este o echipă bună.

 

- Ajută cumva jocul în competițiile europene cu Sheriff în meciurile pentru naționala Burkina Faso?

- Da, dar și meciurile din campionatul Moldovei ajută foarte mult când plec la echipa națională. Toate meciurile sunt intense și dinamice.

 

- Cum iti pare Moldova? Ce te-a impresionat cel mai tare?

- Aici este calm. Puțin zgomot, fără agitație. Pentru mine, acesta este un loc unde te poți concentra pe fotbal.

Foto: FC Sheriff