• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Rasheed Akanbi: Vreau să devin golgheterul Campionatului Moldovei

18 ian 2023 de Reporter FMF
GALERIE

Jucătorul echipei Sheriff Tiraspol, Rasheed Akanbi a fost desemnat cel mai bun atacant din Campionatul Moldovei, ocupând primul loc în anul 2022 conform anchetei FMF. Nigerianul de 23 de ani joacă în țara noastră din vara anului trecut și s-a remarcat cu multe goluri. El este unul dintre golgheterii primie părți a sezonului din Super Liga. Într-un interviu pentru site-ul FMF, laureatul și-a împărtășit secretul performanței, și-a anunțat obiectivul pentru anul curent și a spus în ce țară ar dori să joace.

Foto: FC Sheriff

- Ai fost recunoscut cel mai bun atacant al campionatului Moldovei în anul 2022. Ce înseamnă acest titlu pentru tine?

- Înseamnă foarte mult pentru că în campionatul Moldovei joacă foarte mulți atacanți buni. Repet, este o onoare pentru mine. Mulțumesc Atotputernicului, antrenorilor mei, fanilor și oamenilor care ne susțin.

 

- Despre succesele tale în fotbalul moldovenesc știu în Nigeria, țara ta de baștină?

- Pot să spun că familia mea, prietenii și cunoscuții din Nigeria și din străinătate mă urmăresc mereu și toți privesc meciurile echipei Sheriff, mai ales din cupele europene.

 

- În prima jumătate a campionatului ai marcat 6 goluri în 12 meciuri și ești unul dintre golgheteri. Cum apreciezi acest rezultat?

- Având în vedere că am jucat în paralel în Europa League, rezultatul nu este rău. Dar cred că aș fi putut înscrie mai mult. Un atacant ar trebui să urmărească întotdeauna să marcheze, asta e meseria mea.

 

- Se știe că printre fotbaliștii africani ritualurile tradiționale sunt destul de răspăndite. Le folosesti?

- Nu am treaba cu șamanii. Cred cu tărie în Dumnezeu și în sine. Le mulțumesc antrenorilor care mă învață.

 

Foto: FC Sheriff

- Ți-ai stabilit sarcina de a deveni cel mai bun golgheter al Campionatului Moldovei?

- Da, mi-am propus să devin golgheterul Super Ligii. Mă îndrept cu încredere către această realizare.

 

- Sheriff este un club care a dat șansa multor jucători de a-și ridica nivelul de joc și de a trece într-un un campionat mai puternic. În ce țară ai vrea să joci?

- Vreau să joc în Anglia sau Spania pentru că am jucat în ambele țări ca jucător la academie, dar vreau să evoluez acolo ca jucător profesionist și o voi face pentru că cred în Dumnezeu și în sine.

 

Foto: FC Sheriff