• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Dumitru Celeadnic: Pentru un portar principalul este să fie încrezător

13 ian 2023 de vlad.panus
GALERIE

Jucătorul echipei Sheriff Tiraspol, Dumitru Celeadnic a fost desemnat pentru pentru prima dată cel mai bun portar, ocupând primul loc în anul 2022 conform anchetei FMF. Jucătorul de 30 de ani a devenit și cel mai bun portar din Superliga în prima jumătate a actualului sezon, potrivit InStat. Într-un interviu pentru site-ul FMF, laureatul a numit principala calitate, în opinia sa, pentru un portar, a povestit cum a reușit să pareze 4 penalty-uri în play-off-ul UEFA Europa League împotriva echipei Pyunik din Armenia și și-a împărtășit opinia despre cum Sheriff poate trece de Partizan în 1/16 de finală ale Europa Conference League.

Foto: FC Sheriff

- Pentru prima dată ai fost recunoscut drept cel mai bun portar din Moldova, conform anchetei FMF. Felicitări.
- Mulțumesc. Este pentru prima dată și desigur este foarte plăcut să câștig această nominalizare. Avem portari valoroși atât în campionatul Moldovei, cât și în afară. Desigur, fiecare portar își pune scopul să câștige trofee, dar pentru mine e mai important să ajut echipa și să progresez zi de zi.

- Care este principala calitate a portarului?
- Potarul trebuie să aibă mai multe calități, dar pentru mine este să fiu încrezător în propriile puteri.

- Sheriff are trei portari. De cele mai multe ori, în ultimul timp, ai fost tu pe teren. Ce faci pentru a fi titular?
- Staful tehnic ne pregătește înainte de fiecare meci. Analizăm echipa adversă în care și noi portarii analizăm fiecare jucător și calitățile lor.

- Unul dintre momentele importante pentru tine a fost manșa secundă din play-off-ul Europa League contra echipei Pyunik din Armenia, când ai parat patru penalty-uri. Care este secretul?
- Nu este nici un secret. Este munca depusă zi de zi și încrederea în sine, dar și ajutorul antrenorului de portari.

 

Foto: FC Sheriff

- Performanța în competițiile europene pentru Sheriff continuă. În față este confruntarea cu Partizan Belgrad din 1/16 de finală ale Europa Conference League. Echipa se pregătește deja cu un nou antrenor. Cum e lucrul cu Roberto Bordin, care s-a întors la Tiraspol după o pauză de câțiva ani?
- Suntem foarte bucuroși că al doilea an consecutiv continuăm să jucăm în cupele europene în această perioadă, în primăvara europeană, cum se spune. Mulți din jucatori au plecat de la echipă și deja se formează una noua, în frunte cu antrenorul Roberto Bordin, care a revenit la echipă. Pentru mine este un antrenor calitativ, care a avut mari succese cu Sheriff. Eu cred că el va forma o echipă bună și vom avea succese bune în continuare.

- Ce vă poate ajuta să treceți de echipa sârbă?
- Mai este timp până la meciul cu Partizan Belgrad pentru a ne pregăti foarte bine. Eu cred că ne va ajuta în primul rând încrederea în noi, dar mai trebuie să depunem multă muncă.

 

Foto: FC Sheriff