• Fii alături de Echipa Țării

Concurs: ”Îmi doresc să arăt lumii că și fetele pot avea o șansă pentru a deveni fotbaliste”

20 ian 2023 de Reporter FMF

Vă prezentăm noi mesaje venite de la copiii care își doresc să joace la Naționala Moldovei. Vă mulțumim pentru implicare! Forza, tricolori!!!

 

Milena Cojocaru: ”Bună! Mă numesc Milena și am 12 ani. Poate nu sunt o jucătoare foarte bună la fotbal, încă, dar îmi doresc din tot sufletul să mă antrenez zilnic, să devin mai bună, să arăt lumii că și fetele pot avea o șansă pentru a deveni fotbaliste. Aproape fiecare dintre noi are un jucător favorit, precum Ronaldo, Messi, Neymar, Mbappé și alții, dar ce ar fi dacă am deveni și noi idoli pentru alți copii? 

Până la faimă, fiecare jucător a avut un vis, pe care l-a realizat muncind zi de zi, bucurându-se de momentele fericite, plângând la eșecuri, dar totodată învățând din greșeli! A fi patriot și a apăra culorile pământului pe care ne-am născut nu este destul pentru a ajunge să joci în tricoul Moldovei. Trebuie să ai motivație, să crezi în puterile tale și să nu îi asculți pe acei oameni care îți vor răul, ci să dai atenție sfaturilor antrenorilor, celor ce au încredere în tine și îți doresc tot binele din lume. În adâncul inimii mele consider că totuși cine crede în visul său și face tot posibilul ca acesta să se îndeplinească, acela va ajunge departe. Cât suntem copii trebuie să ne antrenăm, să ne punem corpul în mișcare, mai ales dacă avem acces la echipamentul necesar, pentru că vom crește mari și probabil că nu vom avea timp pentru sport.

Am aflat din cărți și de la oamenii maturi că vor fi multe obstacole în viață, iar dacă vei fi încurajat și îndrumat de cei care te iubesc cu adevărat, le vei trece cu ușurință. Știu că nu va fi ușor și realizez câtă muncă și efort va trebui să depun în acest drum, ca să-mi creez o carieră de succes în lumea sportului. Nimic nu este mai frumos decât să îți devină visul realitate! Consider că acesta este motivul real pentru care vreau să joc la Echipa Națională!”

 

Mihail Calancea: ”Mă numesc Mihail, am 15 ani, sunt elev la L.T. Ștefan Vodă din or. Vadul lui Vodă. De când am aflat despre acest sport, am început să îmi petrec o mare parte din timp pe terenul de fotbal și am realizat faptul ca fotbalul nu este doar un simplu joc, ci un adevărat mod de viață de care vreau să am parte mult timp înainte. Mereu am încercat sa dau tot ce am mai bun la antrenamente și niciodată nu am lăsat capul jos.

Deci visul meu, la fel ca al fiecărui fotbalist profesionist în devenire, este de a reprezenta țara, jucând la Echipa Națională a Moldovei. Doresc acest lucru încă de când am dobândit pasiunea pentru fotbal. Vreau să fac parte din selecționata de fotbal a Moldovei pentru a avea o șansă de a face fiecare fan al FMF mândru și de a readuce încrederea în Naționala Noastră. Îmi doresc să pot participa la numeroasele turnee ale selecționatei noastre și sper chiar în calificarea țării noastre în grupele Cupei Europene sau Mondiale în viitorul cât mai apropiat. În concluzie, doresc sa joc la Naționala de Fotbal mai mult decât orice altceva. HAI MOLDOVA!”

 

Cezar Scobioală: ”Bună seara. De data aceasta vă scriu chiar eu, Cezar Scobioala! Am 9 ani și sunt elev în clasa a 3-a, la Gimnaziul Gheorghe Râșcanu din orașul Râșcani. Când mă întreabă mămica ce înseamnă fotbalul pentru mine și dacă aș dori să joc în tricoul țării noastre și alte întrebări legate de concurs, nu prea îmi dau seama ce să răspund. Mi-am dat seama că nu știu prea multe despre echipele noastre din Moldova și m-a pus pe gânduri. Știu mulți jucători internaționali pe care îi am ca demn de urmat, însă din echipele noastre din Republica Moldova, nici unul... De aceea, mă voi corecta și promit să fac cunoștință cu lumea fotbalului național și cu echipele ce ne duc faima țării...”

 

Dragoș Stepan: ”Să joc la echipa națională este visul meu. Momentul acesta ar fi cel mai frumos sentiment din viața mea. Știu că și familiei mele i-ar plăcea foarte mult să mă vadă peste ani jucând la națională. Nu îmi este frică de presiune, în fotbal e presiune în fiecare zi, la fiecare antrenament și meci. Merg zilnic la antrenamente pentru a deveni mai puternic ca să ajut naționala printr-un joc bun. Îmi iubesc țara și mă mândresc cu ea, aici m-am născut și tot aici doresc să mă dezvolt. Efortul și ambiția mea sunt sigur că mă vor ajuta să-mi îndeplinesc acest vis. Hai Moldova!!! Cu drag Stepan Dragoș, 10 ani. Academia Radu Rebeja.”

 

Ilia Scurtul: ”Меня зовут Илья Скуртул. мне 7лет. я люблю играть в футбол. это очень веселая игра. больше всего мне нравится побеждать. я смотрю футбольные матчи и мечтаю попасть в телевизор и играть за Молдову и обязательно победить, чтобы все знали какие в Молдове классные футболисты.”

 

Vasile Cebotari: ”Mă numesc Vasile și am 9 ani. Îmi place foarte mult fotbalul. Aș dori să joc în tricoul Moldovei, pentru că îmi iubesc foarte mult Țara. Visul meu cel mai mare este să fiu un jucător bun. Sunt un patriot al Țării și doresc să apăr culorile pământului pe care m-am născut. Cu mult respect și drag, fanul fotbalului, Cebotari Vasile.”

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRENUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.