• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Eugenia Railean: Am fost remarcată pentru caracterul dur din teren și munca depusă

19 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE
Eugenia Railean

Jucătoarea formației Agarista CSF Anenii Noi, Eugenia Railean a fost desemnată al doilea an consecutiv cel mai bun fundaș din fotbalul feminin moldovenesc. În interviul de mai jos Eugenia a relatat despre susținerea părintească, a destăinuit cine este cu adevărat adversarul echipei Agarista și a povestit despre cel mai important scop din cariera profesională.

- Al doilea an consecutiv ești desemnată cel mai bun apărător, ce emoții ai?
- Am aceleași emoții ca și anul trecut, fericire și determinare pentru a-mi urma scopurile în noul an.

- A fost dificilă pentru tine prima parte a campionatului? Cine a fost cel mai tare adversar?
- Nu a fost foarte greu. Pot scoate în evidență o echipă, FC Noroc. Este o echipă puternică ce se va bate pentru titlu cu noi și ne-a făcut prima parte a campionatului mai interesantă. Suntem 2 echipe la același nivel și timp de 90 minute facem un meci vrednic de interes, cu multe ocazii la ambele porți.

- După părerea ta, pentru ce calități ai fost nominalizată drept cel mai bun fundaș?
- În primul rând vreau să mulțumesc tuturor care m-au votat. Cred că am fost desemnată pentru caracterul dur din teren, pentru determinarea pe care o am și pentru munca pe care o depun în meciuri.

- Cine după părerea ta mai merita titlul de cel mai bun apărător?
- Desigur că mai sunt fete care merită acest titlu, spre exemplu stranierele noastre care joacă și la Naționala Moldovei.

- Cine te susține cel mai mult în ceea ce faci?
- Este clar că cel mai mult mă susține familia, atât financiar, cât și moral.

- Părinții tăi sunt foarte entuziasmați de jobul tău și mereu sunt în tribune la meciurile selecționatei Moldovei. De unde vine această pasiune?
- Toți membrii familiei fac sport, dar cred că ei m-ar susține în orice domeniu care l-aș alege să-l fac.

- Ce îți zice tatăl tău înainte de un meci și după?
- Înainte de meci tata încearcă să mă susțină, îmi spune să fiu rea pe teren și să nu treacă nimeni de mine. După o victorie este clar că mă felicită, iar după o pierdere mă încurajează și îmi spune greșelile pe care le-am făcut.

 

- Ce scopuri ai pe plan profesional în noul an?
- Unul din scopurile mele este să plec la o echipă din străinătate, să mă integrez repede și să am meciuri constante în primul 11.

- Ai început deja pregătirile cu echipa, care a fost reacția lor la nominalizarea ta?
- Încă nu am început pregătirile cu echipa, în curând vom începe. De la nominalizarea laureaților până acum, încă nu m-am văzut cu fetele din Agarista, însă presupun că reacția lor a fost una pozitivă. Pe această cale vreau să mulțumesc întregii echipe, pentru că acest titlu în primul rând este colectiv, apoi individual.

- Ce poți ura fotbalistelor în noul an?
- Vreau să urez fotbalistelor în noul an să aibă încredere în ele, să muncească pentru visele lor și să nu caute scuze pentru că acest lucru este primul lor adversar în cariera profesională.

În tricoul Naționalei Moldovei, Eugenia Railean a disputat 5 meciuri.