• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Interviu cu Ludmila Andone: M-am întors pe teren pentru că iubesc fotbalul, mi-a fost dor de el

16 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE
Ludmila Andone

Site-ul fmf.md continuă seria interviurilor cu fotbaliștii care s-au remarcat anul trecut. Ludmila Andone de la Agarista CSF Anenii Noi a devenit cel mai bun mijlocaș defensiv din Liga Națională la fotbal feminin în prima jumătate a actualului sezon, potrivit InStat. Indexul calculat de compania de statistică este 175. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite, etc. Ludmila Andone a jucat 8 meciuri din 9, a marcat 4 goluri, a dat o singură pasă decisivă, dar și 71 de pase periculoase în zona verde. În interviul de mai jos veți afla cum s-a integrat, după o pauză lungă, experimentata Ludmila Andone în formația Agarista, cum se simte în campionatul intern și care este scopul Ludmilei în a doua parte a campionatului.

- După ceva timp ai revenit în fotbal în formă excelentă, iar Instat-ul confirmă acest lucru. 71 de pase în zonele ofensive, 4 goluri și prima dintre mijlocașii defensivi, cred că este un rezultat excelent, obținut doar în prima parte a campionatului.
- M-am întors pe teren pentru că iubesc fotbalul și da, mi-a fost dor de el. În special mi-a fost dor de Agarista, pentru că aceasta este echipa mea.

- Când te-ai întors în componența Agaristei erau modificări, fetele noi te-au impresionat?
- Văd că fetele vor să joace fotbal și mă simt confortabil alături de ele și cu mare plăcere sunt cu ele pe teren și joc. În Agarista mereu sunt antrenamente bune și toate condițiile pentru a avea un antrenament de calitate, care ar permite să joc mai bine în continuare.

- Cum îți pare campionatul feminin la moment?
- Desigur, campionatul mi s-a părut modest, mi-ar plăcea să avem mai multe echipe bune cu care am putea concura și de a ne bucura de un fotbal frumos.

- Ai dat cele mai multe pase cheie. Ludmila Caraman a dat cele mai multe pase decisive, iar Cristina Musteață s-a remarcat la capitolul pase la general. Toate acestea, în doar 9 meciuri. Un trio periculos pe teren. Aveți propria tactică?
- Fac ceea ce iubesc și de aceea probabil obțin astfel de rezultate. Nici nu mă gândesc la asta, fac doar ceea ce pot. Ceea ce ține de scheme pe teren, desigur că o avem, joc împreună cu Caraman și Musteață de mai bine de 10 ani, așa că ne-am dezvoltat propria legătură și împărtășim deja experiența și dorința cu echipa și obținem o echipă prietenoasă și unită.

- Ce obiective ți-ai propus în a doua parte a campionatului?
- Întotdeauna am un singur scop, să fiu prima în toate. Și în primul tur și în al doilea tur, sarcina este să fiu cea mai bună.

Din 2015 până în prezent, Ludmila Andone a jucat 28 de meciuri pentru Naționala Moldovei și a marcat 4 goluri.
 

Foto: Agarista CSF Anenii Noi (facebook)