• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Bianca Druță: Cred că acest titlu este răsplata pentru mulți ani de muncă

13 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE
Bianca Druță

Jucătoarea Naționalei Moldovei, Bianca Druță a reușit să cucerească în anul 2022 Cupa Moldovei la fotbal feminin în componența echipei Agarista Anenii Noi. Dar acesta nu a fost singurul trofeu, tricolora a fost desemnată cel mai bun mijlocaș din Moldova. Astăzi vă prezentăm un interviu inedit, în care Bianca relatează despre trecutul ei în calitate de portar al selecționatelor de junioare, alegerea dificilă dintre judo și fotbal și despre trofeul mult așteptat.

- Bianca, ești o jucătoare foarte interesantă din punct de vedere al trecutului tău. Oamenii te țin minte în poartă, având prestații spectaculoase, iar azi ești cel mai bun mijlocaș. Nu iți este dor ce acele timpuri când erai portar?
- Am avut experiențe frumoase pe vremea când eram portar, dar nu aș vrea șă joc din nou pe această poziție, nu mi se potrivește. Mereu mi s-a părut mai interesant jocul în teren decât în poartă, am vrut să fiu mai mult implicată în joc, să construiesc. Poziția de mijlocaș mă definește cel mai bine.
 

- Dacă într-un meci, portarul echipei nu va putea juca, îl vei înlocui?
- Dacă ar fi o situație în care niciunul dintre portari nu ar putea juca și antrenorul ar decide că eu aș aduce mai mult folos în poartă decât în teren, sigur că da.

- Te-ai așteptat să fii cea mai bună dintre mijlocași?
- Cred că acest titlu este răsplata pentru mulți ani de muncă, mereu am tins să fiu cea mai bună în ceea ce fac. Aș minți dacă aș spune că nu m-am așteptat să obțin acest titlu, deoarece acesta a fost unul dintre scopurile mele. Eram sigură că voi obține titlul de cel mai bun mijlocaș, doar că nu știam când.

- În echipă ai multe sportive experimentate, Cristina Musteața, Ludmila Caraman, Ludmila Andone, cum te simți acum, știind că le-ai depășit?
- Ele au fost și continuă să fie un exemplu și un punct de reper pentru mine. Fiecare dintre ele a contribuit la dezvoltarea mea ca fotbalistă și nu cred că aș fi putut crește fără această concurență. Acum, că le-am întrecut într-o oarecare măsură, le sunt recunoscătoare.

- În 2022 ai avut cu Agarista un an foarte interesant, ați pierdut primul loc în Liga Națională, dar ați cucerit Cupa Moldovei. Anul acesta ce scop aveți?
- Anul acesta, la fel ca în fiecare an, avem scop să câștigăm atât Cupa, cât și campionatul.

 


- Cu ce echipă mereu ți-a fost interesant să joci?
- Fiecare dintre echipele din campionat are un stil aparte de joc, nu cred că am una preferată. Cu cât este mai puternică echipa împotriva căreia jucăm, cu atât este mai interesant și același lucru se referă și la jucătoare.

- În viața ta de sportivă au fost prezente și artele marțiale, te mai ocupi?
- Am practicat judo timp de 10 ani. Deja de 3 ani nu mai practic acest sport, m-am focusat doar pe fotbal. Am combinat aceste 2 sporturi timp de 6 ani. Am avut un program foarte încărcat în această perioadă, dar nu mi-a fost greu pentru că îmi plăcea ceea ce fac. Eram totuși conștientă că va trebui să fac o alegere la un moment dat. Judo și fotbalul sunt două sporturi foarte diferite. Totuși, faptul că am practicat judo-ul m-a avantajat foarte mult în fotbal. Atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic

- Ce obiectiv ai în noul an? 
- În noul an tind să devin mai bună decât am fost în precedentul.

Pentru Naționala Moldovei, Bianca Druță a jucat 4 meciuri.

 

FOTO: Agarista CSF Anenii Noi (Facebook)