• Fii alături de Echipa Țării

Concurs: ”Fotbalul e viața mea”

14 ian 2023 de Reporter FMF

Zilnic, pe adresa FMF vin scrisori de la copiii care își doresc să joace pentru echipa Națională. Site-ul nostru continuă publicarea mesajelor pe tema ”De ce vreau să joc la Națională”, din cadrul concursului inițiat de FMF. Pentru astăzi am selectat câteva mesaje pe care le publicăm în continuare.

 

Anton Cazacu: ”Mă numesc Cazacu Anton, am 10 ani, sunt elev în clasa a-v C, liceul "Universul" cu profil sportiv. Fotbalul este pasiunea mea de când eram mic.  Acest sport e captivant și interesant. Sunt un elev, jucător cinstit, dornic să cresc un sportiv emerit al echipei Moldovei. Pentru a-mi îndeplini visul muncesc mult la pregătirea fizică, disciplină, tehnici și tactică. Am un deosebit respect pentru Federația Națională de fotbal a Moldovei deoarece ne-a ajutat foarte mult liceul nostru prin proiectul "Fotbal în școli". Am primit echipamentul necesar pentru antrenament plus, în primăvara anului viitor, vom avea un teren nou de fotbal. Acest gest mă motivează să muncesc și mă antrenez mai mult că să ajung în echipa națională a Moldovei să le pot mulțumi pentru tot ce fac pentru micii fotbaliști. Am un deosebit respect și o dorință enormă să ajung un fotbalist cu renume ca Ion Nicolaescu.”

 

Nikita Grecica: ”Salutare. Sunt Nikita şi sunt un mic fotbalist din nordul Moldovei. Fotbalul este inima mea, este ceea ce trăiesc şi ceea ce visez. Pentru a avea mai multe cunoştinţe în acest domeniu, părinţii mi-au găsit un bun antrenor, care munceşte mult cu mine şi împreună ne bucurăm de reuşitele mele. Pentru că sunt un bun atacant, prietenii imi spun Ronaldo, că voi fi ca acest renumit fotbalist. Mă bucur când îi aud, dar visul meu este altul. Visul meu este să ajung să joc la echipa Moldovei, deoarece prin venele mele curge sânge de moldovean şi moldovenii sunt puternici şi învingători. Vreau să fiu parte din echipa Moldovei, să-i port cu mândrie tricoul, să cânt imnul de stat pe marele stadioane ale lumii şi toţi să spună: aceasta e Moldova, aceştia sunt cei mai tari fotbalişti, aceştia nu joacă pentru slava lor, ci pentru niamul lor. Sunt încă mic, am 9 ani, dar voi munci mult ca peste ani, ţinând cupa victoriei in mână, să zic: am reuşit, Moldova mea!!!”

 

Tatiana Cebotaev: ”Bună ziua. Mă numesc Cebotaev Tatiana, am 14 și aș dori să port tricoul Moldovei cu mândrie și să joc la naționala Moldovei, pentru că este țara mea. Aș dori să joc cu demnitate și să lupt pentru această echipă. Încă de mică visam să joc fotbal, chiar de la 3 ani. Acum joc la echipa FC Edinet WU-15.” 

 

Dumitrița Oberneac: ”Vreau să joc la echipa Națională deoarece îmi iubesc țara și trebuie întreaga lume să vadă că și Moldova are cu ce se mândri și să fie de faimă. Vreau să joc în tricoul Moldovei, să mă simt patriot și să simt sângele de moldovean. Trebuie să recunosc că fotbalul îl practic de la o vârstă fragedă, de la 8-9 ani și îl iubesc de parcă mi-ar fi membru al familiei. Niciodată, nimeni nu-mi poate schimba părerea despre fotbal. Astăzi este ziua potrivită să recunosc că sângele meu merge mai repede prin vene atunci când vine vorba de fotbal. Republica Moldova are mici talente care se descoperă încet și devin succese, cum ar fi sportivii care participă la diferite campionate și fac ca Republica Moldova să se mândrească cu ei. Să porți tricoul Moldovei la un campionat de fotbal în străinătate și să câștigi este ceva uluitor, deoarece Republica Moldova devine vestită prin succesele noastre, a micilor talente. Indiferent că sunt fată iubesc să joc fotbal și să-mi las toate necazurile în afara terenului, să mă simt o fotbalistă adevărată. În concluzie, pot spune că fiecare din noi poate, indiferent de ce obstacole are, trebuie să meargă mai departe pentru a-și împlini visul. Și dacă visul acela ar fi să joace la echipa Națională, trebuie să lupte pentru a ajunge acolo.”

 

Daniel Dragan: ”Doresc să joc la echipa națională deoarece îmi place să fac sport și îmi doresc să îmi depășesc limitele. Jucând la echipa națională aș avea ocazia să mă antrenez cu cei mai buni jucători din țară și să învăț de la ei. De asemenea, aș avea oportunitatea de a reprezenta țara mea pe plan internațional si de a-i face mândri pe cei din jurul meu. În plus, jucând la echipa naționala aș avea ocazia să mă implic într-o comunitate mare și dedicată și să fac parte dintr-o echipă, care lucrează spre un scop comun. Aceasta ar fi o experiență minunată, care mi-ar oferi oportunități de a mă dezvolta ca jucător și ca persoană. În concluzie, jucând în echipa națională aș avea ocazia să îmi îndeplinesc visul de a face sport la nivel înalt și să mă alătur unei echipe de oameni pasionați și dedicați. As fi mândru să reprezint țara mea și să fac parte din echipa națională.”

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRENUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.