• Fii alături de Echipa Țării

Concurs. Dacă am să ajung vreodată să joc pentru țara mea nu o voi dezamăgi!

12 ian 2023 de Reporter FMF

Continuăm publicarea celor mai bune mesaje pe tema ”De ce vreau să joc la echipa Națională”, din cadrul concursului inițiat de FMF la finele anului 2022

 

Sebastian Lozan: ”Vă salut pe toți membrii FMF. Sunt un mare fan al fotbalului, iubesc acest sport, mi-aș dori foarte mult să ajung un mare fotbalist, dar este ceva ce mă împiedică: o problemă la ambele picioare. Desigur asta nu mă împiedică să merg normal, desigur dacă această problemă se va remedia cu timpul și aș începe să mă antrenez regulat ar fi o onoare să ajung să-mi reprezint țara la acest joc frumos, care aduce bucurii, dar totodată și tristețe pe fața fanilor. Dacă am să ajung vreodată să joc pentru țara mea nu o voi dezamăgi. Sper că veți vedea acest mesaj și chiar dacă nu îl veți alege printre mesajele câștigătoare, mi-a făcut plăcere să vă scriu de ce mi-aș dori să joc la această echipă națională frumoasă. Cu drag: Sebastian.” 

 

Viorel Chilimicenco: ”Bună la toată țara! Suntem o familie de moldoveni care nu demult am emigrat în Germania, pentru a avea un viitor mai bun și de a lua experiența nemților pentru a o aduce în țara noastră! 

Băiatul nostru (DAVID -10 ani) a moștenit de la mine (tatăl) fotbalul, care fugeam de la lucrul pe câmp să pot privi meciurile de fotbal sau să joc fotbal. Acum David e exact ca mine: joaca peste tot unde se aude de minge... La 8 ani l-am înscris la Academia Rebeja... După un an și jumătate l-am adus în Germania și totodată l-am înscris aici la fotbal. După 2 luni de fotbal aici au început sa apară și rezultatele, meciuri la juniori și goluri înscrise, cele mai spectaculoase. Unde plecam cu echipa lui de fotbal să jucăm toți întrebau cine este copilul și de unde vine. Mă bucuram când auzeam, iar el le spunea cu mândrie că din Moldova (Moldawien), căci înțelegea mai bine limba decât mine! Toți spun că e foarte bun, dar el visează să joace la naționala Moldovei și la Real Madrid. El zice asa: ,,tată, o să duc Moldova la Europene și la Mondiale, cum a făcut-o idolul meu, Ronaldo”. Îmi vine să plâng de cum o spune și ce vis frumos are! Sper să facă antrenamente aici și să aibă pregătirea nemților pentru a juca pentru țară! Sperăm să-l ajute D-zeu să-și urmeze visul!”

 

Doina Chistol: ”Eu am dorința de a juca la națională pentru a arăta că și fetele sunt capabile de a juca fotbal. De mică sunt întristată de alți copii din faptul că fotbalul e doar pentru băieți. Uneori mulți îmi pun întrebarea ce poate ști o fată despre fotbal. Visul meu e de a sta pe teren cu cupa în mână. Am uitat să spun, am 13 ani.” 

 

Ștefan Cazacu: ”Bună ziua, am 8 ani, mă numesc Cazacu Ștefan, sunt elev în clasa a 2-a A, IPLT UNIVERSUL. Am început să joc fotbal de la vârsta de 4-5 ani. Îmi iubesc patria. Sportul meu preferat e fotbalul. E o pasiune de a mea de când eram mic. Joc fotbal cu prietenii mei și privesc meciuri de fotbal. La școală frecventez secția de fotbal condusă de antrenorul Caluncov Denis. De multe ori am căzut, dar m-am ridicat și am învățat multe din acest sport, precum lucrul în echipă. Acest sport pentru mine nu e dificil, e chiar interesant, captivant, cu multe beneficii pentru sănătate și dezvoltare fizică. Am o dorință foarte foarte mare: să fac parte din echipa națională a Moldovei, pentru că îmi iubesc enorm de mult țara și vreau să am parte de cei mai buni antrenori ai Moldovei, ca să îmi ating visul de a fi un fotbalist profesionist, să aduc medalii de aur țării noastre dragi.”

”Cazacu Ștefan mă numesc 

Fotbalul eu îl iubesc

În Naționala Moldovei îmi doresc 

Mondiale să cuceresc

Să cunoască lumea toată 

De Moldova îndepărtată.”

 

Bogdan și Dragoș Blănaru: ”Naționalei Moldovei!

Aici m-am născut,

Aici am crescut,

Pentru tine țară dragă

Mereu vreau ca să lupt!

Acum suntem mici,

Dar cred vom deveni voinici

Moldova s-o proslăvim,

Faima-n lume s-o ducem!

Hai Moldova, Hai băieți!

Niciodată nu cedăm,

Împreună câștigăm

Cupa mare ridicăm!”

 

Foto: Bogdan și Dragoș Blănaru împătimiți de fotbal. Vârsta 10 ani, elevi clasa a 4-a.

 

Vă reamintim, FMF a anunțat un concurs pentru toți copiii care susțin Naționala și care visează să joace la Echipa Țării. Dacă ești unul dintre ei, scrie-ne un mesaj, un eseu, o poezie în care să ne spui de ce îți dorești să joci în tricoul Moldovei.

Pentru că îți iubești țara, pentru că ești patriot, pentru ca să aperi culorile pământului pe care te-ai născut sau ai și alte motive?

 

Așteptăm mesajele pe adresa de email: presa@fmf.md

Termenul limită: 1 februarie 2023.

 

Concursul este organizat în parteneriat cu Proiectul ”Fotbal în școli”, cel mai mare proiect social din Republica Moldova, premiat de UEFA în cadrul Galei Grassroots 2022.

 

IMPORTANT: La final de mesaj nu uitați să vă semnați, NUMELE, PRENUMELE și să indicați din ce localitate sunteți și câți ani aveți.