• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Fotbal feminin. Evghenia Dumic: Când am obținut titlul de cel mai bun portar, tata mi-a spus că l-am depășit

12 ian 2023 de Maria Teeşanu
GALERIE
Evghenia Dumic

Jucătoarea formației Legia Tiraspol, Evghenia Dumic a fost desemnată pentru al doilea an consecutiv cel mai bun portar din fotbalul feminin moldovenesc. Evghenia a debutat pentru Naționala mare în anul 2021. În interviul de mai jos, ea a relatat despre cele mai importante calități ale unui portar, a povestit cum a reacționat tatăl său la trofeul primit la finalul anului trecut și ce înseamnă pentru ea să joace în tricoul Naționalei Moldovei.

- Salut, Evghenia! Ce dorință ți-ai pus în 2023?
- Salut. Sărbători fericite tuturor cititorilor! O dorință? Nici măcar nu am avut timp pentru asta. A fost atât de multă agitație și pregătire încât am ratat acest moment.

- În 2022 ți-ai dorit să fii desemnată cel mai bun portar? 
 - Am fost plăcut surprinsă că am fost considerată cel mai bun portar pentru al doilea an consecutiv. Desigur, a existat această dorință.

- După părerea ta, cine din sportive ar mai merita acest titlu?
- Nu pot alege doar una, dar cred că generația tânără depune mult efort pentru acest titlu. Toate fetele care joacă la echipele de tineret merită titlul de cele mai bune pentru munca pe care o fac în fiecare zi.

- În poziția de portar, care este cel mai important lucru?
- Mi se pare că disciplina și concentrarea sunt două aspecte foarte importante. Concentrarea este un aspect foarte dificil în poziția de portar. Dacă disciplina mea este bună, la capitolul concentrare trebuie să lucrez în continuu.

- Tatăl tău a fost și el portar. Ce ți-a spus când a aflat că ai fost desemnată cea mai bună dintre portari?
- Da, a jucat și tata portar. Când am câștigat anul trecut titlul, tata a spus că l-am depășit. Desigur, nu este așa, mai am atât de multe de învățat pentru a ajunge la măiestria lui.

- În 2022 ai fost în lotul Naționalei, acest lucru te-a motivat pe parcursul anului? 
- Da, a juca la echipa națională este foarte motivant. Jocurile cu alte țări sunt foarte interesante și provoacă emoții incomparabile.

- Ce poți ura comunității fotbalistice în anul 2023? 
- Doresc tuturor sănătate și atingerea obiectivelor. Și dacă multe obiective au fost deja atinse, atunci stabilirea unor noi și să nu se oprească aici.

Pentru Naționala feminină a Moldovei, Evghenia Dumic a jucat 2 partide.