• Fii alături de Echipa Țării

Juniori (Competiții)

Juniori. Totalurile primei părți a campionatului

11 ian 2023 de Victor Daghi

Vă prezentăm pe scurt liderele clasamentelor și golgheterii campionatului Moldovei de juniori.

 

Echipa Sheriff Tiraspol, antrenată de Andrei Corneencov și Vitalie Tarasenco, este lidera la zi a campionatului național pentru juniori, Liga Tineret. În clasament, tiraspolenii sunt urmați de Zimbru (antrenor Alexandr Vîblov) și Dacia Buiucani (antrenor Ruslan Kmit).

Denis Pleșca de la Sheriff, cu 16 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Vlad Lupașco (Dacia Buiucani), 13 goluri, și Lucian Radu (Zimbru), 12 goluri.

Clasamentul Ligii de Tineret și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.  

 

Echipa Sheriff Tiraspol, antrenată de Denis Laptev, conduce campionatul național pentru juniori cu vârsta de până la 17 ani. În clasament, tiraspolenii sunt urmați de Zimbru (antrenor Veaceslav Bugneac) și AF Radu Rebeja LIMPS (antrenor Valentin Munteanu).

Bogdan Musteață de la AF Radu Rebeja LIMPS, cu 15 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Alex Graur (Zimbru), 11 goluri, și Daniil Hagiu (Sheriff), 10 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U17 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.  

 

Zimbru se află pe primul loc în clasamentul categoriei de vârstă U16. Chișinăuienii, antrenați de Iurii Ciunciuc, au pierdut doar 4 puncte în 14 meciuri. Urmează Dacia Buiucani (antrenor Cristian Cîrlan) și Sheriff (antrenor Serghei Ragulin).

Ilie Efros de la Dacia Buiucani, cu 20 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Marius-Răzvan Lutenco, 18 goluri, și Alexandru Bețivu (ambii, Zimbru), 17 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U16 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.

 

Echipa Dacia Buiucani, antrenată de Dumitru Gușila, este lidera la zi a campionatului național pentru juniori cu vârsta de până la 15 ani. În clasament, chișinăuienii sunt urmați de Zimbru (antrenor Vlad Goian) și AF Radu Rebeja LIMPS (antrenor Octavian Onofrei).

Nichita Josan de la AF Radu Rebeja LIMPS, cu 15 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Mihail Corotcov (Sheriff) și Crinu Lupușor (AF Radu Rebeja LIMPS), câte 12 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U15 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.  

 

Echipa Zimbru, antrenată de Valeriu Andronic, conduce campionatul național pentru juniori cu vârsta de până la 14 ani. În clasament, chișinăuienii sunt urmați de AF Radu Rebeja LIMPS (antrenor Adrian Gușanu) și Sheriff (antrenor Alexandr Zeleniuc).

Adrian Murchin de la Dacia Buiucani, cu 21 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Bogdan Busuioc (Zimbru), 19 goluri, Alexandr Coman (Zimbru) și Alexandru Gore (Getica Chișinău), câte 18 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U14 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.  

 

Foto: CS Dacia Buiucani

 

Dacia Buiucani se află pe primul loc în clasamentul categoriei de vârstă U13. Chișinăuienii, antrenați de Cristian Cîrlan, au pierdut doar 6 puncte în 18 meciuri. Urmează CSF Bălți ȘSSF Bălți (antrenor Gheorghi Ovseannicov) și Zimbru (antrenor Alexandru Guzun).

Cristian Jecev de la Dacia Buiucani, cu 22 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de coechipierul său, Alexandr Craevschi, 12 goluri, și Roman Romandaș (CSF Bălți ȘSSF Bălți), 6 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U13 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.

 

FC Sportul, antrenată de Constantin Iavorschi, este lidera la zi a campionatului național pentru juniori cu vârsta de până la 12 ani. În clasament, chișinăuienii sunt urmați de AF Radu Rebeja LIMPS (antrenor Dan Motricală) și Dacia Buiucani (antrenor Nicolae Nemerenco).

Cristi Bulmaga de la FC Sportul, cu 38 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Teodor Dulea (Dacia Buiucani), 25 goluri, și Nichita Diaconița (AF Radu Rebeja LIMPS), 22 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U12 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.  

 

Echipa ȘSSF nr. 1, antrenată de Alexei Savinov, conduce campionatul național pentru juniori cu vârsta de până la 11 ani. În clasament, tiraspolenii sunt urmați de CSF Bălți ȘSSF Bălți (antrenor Maxim Hovanschii) și AF Radu Rebeja LIMPS (antrenor Anatoli Cheptine).

Denis Tucan de la FC Sportul, cu 44 goluri, se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor. El este urmat de Bogdan Gurulea și Artiom Vechiu (ambii, AF Radu Rebeja LIMPS), cu câte 23 goluri.

Clasamentul Ligii Naționale U11 și rezultatele meciurilor le găsiți AICI.  

 

Iată cine sunt liderele în Campionatul Moldovei de juniori, Liga A:

U19 - CS Umutluc

U17 - ȘS Sîngerei (seria Nord), ȘS Ungheni (seria Centru), ISM 2017 (seria Est), FC Cahul 2005 ȘSRF (seria Sud)

U16 - CFCJ Voran Chișinău ȘSSFR nr. 2

U15 - ȘS Ocnița (seria Nord), Zimbru (seria Centru), FC Tighina (seria Est), Petrocub Hîncești (seria Sud), Dacia Buiucani (seria Centru 2)

U14 – Sheriff (Grupa 1), Zimbru (Grupa 2)

U13 - ȘSR Soroca (seria Nord, grupa 1), ȘS Sîngerei (seria Nord, grupa 2), CF Costești (seria Centru, grupa 1), FC Olimpic (seria Centru, grupa 2), FC Cahul 2005 ȘSRF (seria Sud), CSF Alravo (seria Est)

U12 – CS Getica (Grupa 1), CS Atletic Strășeni (Grupa 2)

U11 - ȘS Briceni (seria Nord, grupa 1), ȘS Fălești (seria Nord, grupa 2), CF Costești (seria Centru, grupa 1), FC Olimpic (seria Centru, grupa 2), CSF Alravo (seria Est), FC Cahul 2005 ȘSRF (seria Sud)

 

Câteva detalii despre ediția 2022/23

- A fost modificată structura Campionatului la fotbal copii și juniori, ediția 2022/23.

- A fost lichidată Divizia B;

- A fost pus accentul pe competitivitate - la categoriile de vârstă U11, U13, U15, U17 va avea loc în primăvară un turneu cu participarea primelor 2 echipe din fiecare zonă - 8 cele mai bune formații vor lupta pentru promovarea directă în Liga Națională, iar echipa de pe locul 2 va juca un meci de baraj.

- La categoriile U12, U14 au fost selectate la fel 8 cele mai bune echipe (câte cele mai bune 4 din fiecare grupă) care vor lupta pentru aceleași obiective ca și U11, U13, U15, U17

 - A fost creată Liga de Tineret. Campioana va reprezenta R. Moldova în Youth Champions League în toamnă.

 

Foto: CS Dacia Buiucani