• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Atletico Bălți, câștigătoarea Memorialului Mihail Arsenii

05 ian 2023 de Victor Daghi
GALERIE

Echipa de copii a școlii sportive din Bălți (FC Atletico) a câștigat Memorialul Mihail Arsenii. În finală echipa antrenată de Iuri Cernîh a învins școala sportivă Dumitru Atanasov din Sîngerei, scor 4-1. Pe locul 3 s-a clasat Școala sportivă specializată de fotbal din Bălți.

 

La această competiție, care s-a desfășurat la complexul sportiv Moldova din Bălți, au participat 8 echipe alcătuite din jucători născuți în anii 2008-2009: FC Atletico Bălți, ȘS Dumitru Atanasov Sîngerei, ȘSSF Bălți, ȘS Bălți 2009, ȘS Glodeni, ȘS Drochia, ȘS Edineț și ȘS Fălești.

 

Cel mai bun portar al turneului a fost desemnat Andrei Antonevici (ȘS Bălți), fundaș - Samuile Sporneac (ȘS Dumitru Atanasov Sîngerei), atacant – Rostislav Tcaciuc (Atletico Bălți), jucător – Ion Carauș (Atletico Bălți).

 

La ceremonia de premiere au participat Ghenadii Grigorișin, președintele Federației de fotbal a mun. Bălți, membru al Comitetului Executiv FMF, Svetlana Secureanu, directoarea Școlii sportive din Bălți, alți oficiali, care au felicitat toți participanții și au înmânat medalii, diplome și cupe pentru cele mai bune echipe și jucători. Oaspete de onoare al turneului a fost fiul regretatului Mihail Arsenii, Mihai Arsenii.

 

Mihail Arsenii a fost unul dintre promotorii activi ai fotbalului de la nordul Moldovei. El s-a stins din viață pe 21 octombrie 2021, la vârsta de 79 de ani. Mihail Arsenii a fost maestru în sport, antrenor emerit al Moldovei la fotbal, lucrător emerit în domeniul educaţiei fizice şi sportului, decorat cu Ordinul de stat „Gloria Muncii” şi Ordinul Olimpic. În ultimii ani, a fost director al Şcolii Sportive Specializate din municipiul Bălţi şi Preşedinte al Consiliului municipiului Bălţi al Asociaţiei sportive benevole a sindicatelor din Republica Moldova. Pe 27 februarie 2015, la cel de-al XIII-lea Congres Ordinar al FMF, pentru merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc, a fost decorat cu „Ordinul de Merit” al FMF..