• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Igor Costrov, la Slavia Mozyr

26 dec 2022 de Victor Daghi

Igor Costrov își va continua cariera în campionatul Belarusului. Mijlocașul moldovean a semnat azi pentru un an cu Slavia Mozyr, care evoluează în prima divizie din Belarus.

 

Este pentru a treia oară când Costrov ajunge la Slavia Mozyr. Anterior el a jucat pentru Slavia în anul 2013 (13 meciuri), dar echipa a retrogradat din prima ligă, iar Costrov s-a transferat la FC Costuleni. Trei ani mai târziu, în anul 2016, Costrov din nou a semnat cu Slavia, pentru care a jucat în următorii 5 ani (125 meciuri, 10 goluri), ajutându-și echipa să promoveze în prima ligă în sezonul 2018.

 

În sezonul trecut Slavia a terminat pe locul 10 printre 16 echipe, iar la această formație evoluează 2 jucători moldoveni, mijlocașul Cristian Dros și atacantul Andrei Cobeț. Tehnicianul echipei, Ivan Bionchik îl cunoaște bine pe Igor Costrov, pe care l-a antrenat anul trecut când era principal la FC Gomel.

 

Anterior mijlocașul de 35 de ani născut la Bender a mai jucat la Dinamo Bender, Hapoel Be’er Sheva, Maccabi Herzliya (ambele, Israel), Kanzas City Wizards (SUA), Iskra Stal Rîbnița, FC Tiraspol, Dacia Chișinău, Slavia Mozyr, FC Gomel (ambele, Belarus), FC Costuleni, Veris Chișinău, Kyzylzhar (Kazahstan) și Dinamo Auto Tiraspol. Cu FC Gomel a câștigat Cupa Belarusului în anul 2022.

 

Pentru Naționala Moldovei Igor Costrov a jucat 2 meciuri.