• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Memorialul Andrei Bolgar

26 dec 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Echipa Umutluc Comrat a devenit câștigătoarea turneului republican de fotbal între juniori, dedicat memoriei lui Andrei Bolgar, fost jucător la Avangard Comrat și fost director al complexului sportiv Avangard din Comrat. În finală, formația antrenată de Piotr Cristioglo a învins Milsami Orhei, cu 1-0, iar golul victoriei a fost marcat de Ruslan Capsamun. Pe locul 3 s-a clasat echipa școlii sportive din Chirsova, care a trecut de formația din Leova.

 

La competiția, care s-a desfășurat pe stadionul orășenesc din Comrat, au participat 12 echipe alcătuite din juniori născuți în anii 2008-2009: Umutluc Comrat, Milsami Orhei, Leova, Cantemir, Ceadîr Lunga (2 echipe), Congaz, Copceac, Oguzsport Comrat, Chirsova, Basarabeasca și Taraclia.

 

Turneul a fost organizat de Federația de Fotbal din UTA Găgăuzia în parteneriat cu Direcția tineret și sport al UTA Găgăuzia și Federația Moldovenească de Fotbal.

 

La finalul turneului, participanții au primit cupe, cadouri și diplome de participare. La ceremonia de premiere au participat Serghei Anastasov, primarul orașului Comrat, Serghei Stoianoglo, șeful Direcției tineret și sport al UTA Găgăuzia, Gheorghe Sult, președintele Federației de Fotbal din UTA Găgăuzia, Piotr Cristioglo, secretar general al Federației de Fotbal din UTA Găgăuzia, alți oficiali. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de către Igor Crivoi, directorul Centrului de pregătire al selecționatelor Moldovei din Vadul lui Vodă.