• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin / Nordul confirmă din nou

08 noi 2019 de Ion Buga

Selecționata regională Nord a devenit pentru al doilea an consecutiv câștigătoarea turneului selecționatelor regionale la fotbal feminin U-14. În finală, echipa antrenată de Veaceslav Rogac s-a impus în fața selecționatei Estului, scor 2-1. Golurile învingătorilor au fost marcate de Dina Burac și Milena Tihonciuc. De partea cealaltă a înscris Anastasia Berzan.

 

În meciul pentru locul trei, selecționata Sud a trecut de selecționata Centru cu scorul de 2-1, după reușitele semnate de Valeria Baba și Evelina Nichifor, respectiv Marinela Borș.

 

Meciurile decisive au avut loc la stadionului Centrului de Pregătire al Selecționatelor Moldovei de la Vadul lui Vodă.

 

La competiție au participat selecționatele regionale completate cu jucătoare cu anul nașterii 2006-2007. Scopul principal al turneului este de a descoperi noi talente fotbalistice, de a dezvolta fotbalul feminin în Moldova, precum și de a contribui la schimbul de experiență între antrenori.

 

La ceremonia de premiere, Alexandru Golban, director al delecționatelor specializate FMF, și Natalia Ceban, inspector federal FMF, au înmânat echipelor cupe și cadouri.

 

Turneul selecționatelor regionale la fotbal feminin U-14 a fost organizat în premieră anul trecut de către Federația Moldovenească de Fotbal în colaborare cu Ambasada SUA în Moldova în cadrul proiectului internațional de dezvoltare a fotbalului feminin "We Can".