• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de antrenori. Licența C UEFA

16 dec 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

În conformitate cu planul anual de activitate al Departamentului Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal, Școala Federală de Antrenori a organizat în zilele de 13-15 decembrie modulul 1 al licenței C UEFA, promoția 47. Ziua a treia a modulului a avut o tematică specială: Fotbal sigur pentru copiii din Moldova. Coordonatorul proiectului, Svetlana Patraș a ținut o prelegere despre securitatea copiiilor la orele de fotbal și politica de protecție a copiilor.  

Sub îndrumarea lectorilor și tutorilor, cei 17 antrenori au participat la sesiuni teoretice și practice în grup, în cadrul cărora au făcut un schimb de opinii despre diferite aspecte ale jocului:

1. Fitnes. 
2. Coaching. Specifica vârstei U9
3. Periodizarea. Obiectivele și sarcinile în pregătirea copiillor
4. Metodologia antrenamentului. Modelul antrenamentului U9

Lectori ai seminarului au fost Vitalie Mardari, Dumitru Turcu, Igor Negrescu, Valeriu Oloieru și Svetlana Patraș.

La finalul modulului a fost elaborat un program individual de lucru pentru antrenori și stabilite obiective care la rândul lor urmează să fie analizate în următorul modul.

Costul de participare la cursurile pentru obținerea Licenței C UEFA constituie 350 euro.

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2021 Școala federală de antrenori a emis 55 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 442 antrenori
B UEFA- 175 antrenori
A UEFA - 109 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 55 antrenori 
A GK UEFA - 11 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori 
În curs - 185 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.