• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Junioarele și-au aflat adversarele din preliminariile Campionatului European

29 noi 2019 de Ion Buga

Vineri, 29 noiembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European la fotbal feminin, pentru junioare U-17 și U-19, ediţia 2020-2021.

 

Naționala feminină WU-17 a Moldovei va juca în grupa 6, din care mai fac parte Irlanda de Nord, Anglia și Slovenia. Meciurile se vor juca pe 1, 4 și 7 octombrie 2020, în Irlanda de Nord. 
În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și patru selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 12 grupe. Apoi 7 câștigătoare ale etapei de elită se vor alătura gazdei turneului final, Insulelor Feroe, la EURO WU-17, care se va desfășura în luna mai 2021.
Rezultatele tragerii la sorți le găsiți AICI.

 

Naţionala feminină WU-19 a Moldovei face parte din grupa 9, alături de Danemarca, Rusia și Albania, ultima fiind gazda mini-turneului. Meciurile sunt programate pentru 21, 24 și 27 octombrie 2020, iar în etapa de elită se vor califica cele mai bune două echipe din fiecare grupă, trei formații de pe locul 3 și Spania (nu joacă în preliminarii, fiind calificată direct, având cel mai bun rating FIFA la această categorie de vârstă). Turneul final se va juca în Belarus, în perioada iulie/august 2021.
Rezultatele tragerii la sorți le găsiți AICI.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată la tragerea la sorți de Alexandru Golban, director al selecționatelor specializate de fotbal.

Foto: UEFA