• Fii alături de Echipa Țării

Totalurile anului 2022. Departamentul Comunicare FMF

31 dec 2022 de Reporter FMF

Departamentul Comunicare al FMF are o activitate vastă, care presupune o ramificare amplă a acțiunilor componenților săi, la baza căruia stă prelucrarea informației și direcționarea acesteia către public, prin intermediul instrumentelor de informare în masă proprii și a presei.

 

Responsabilitățile generale ale Departamentului Comunicare FMF, efectuate și implementate pe parcursul anului 2022:

- Organizarea și coordonarea procesului de activitate în cadrul Departamentului Comunicare

- Implementarea Strategiei de Comunicare FMF. Organizarea de acțiuni, campanii și concursuri: Formarea vedetelor (Challenge, Foto, Video – povești, istorii de succes cu jucători și oameni de fotbal), Donații pentru vecini (campanie de donații de ajutorare a victimelor războiului din Ucraina), campania ”Stop War”, Noul format al campionatului intern, Fetele fotbalului moldovenesc, Istoria fotbalului – echipa din satul tău.

- Conlucrarea cu departamentele FMF, Asociațiile raionale, cluburile de fotbal, alți membri afiliați – în vederea acumulării și distribuirii informației de interes comun.

- Acumularea, prelucrarea și distribuirea publică a informației ce ține de activitatea FMF, a membrilor FMF și a partenerilor.

- Elaborarea știrilor și plasarea informației oficiale pe site-ul FMF.

- Distribuirea știrilor elaborate către mass-media.

- Programarea și efectuarea lucrărilor video și foto pentru contentul media FMF.

- Programarea și efectuarea lucrărilor video pentru proiectele FMF și echipele naționale (filmarea tehnică a meciurilor).

- Producerea show-ului video ”La Firul Ierbii”. Alegerea subiectelor, elaborarea scenariului, scrierea textului, stabilirea programului de filmări, editare text și editare video. Grafică plus colaj.

- Arhivarea contentului video și foto.

- Elaborarea conceptului, adunarea informației (text și foto), scrierea materialelor, editarea, tehnoredactarea și tipărirea programelor de meci la jocurile echipelor naționale și la finala Cupei Moldovei.

- Coordonarea lucrului operatorilor video, fotoreporterilor la evenimente organizate de FMF şi al crainicilor la stadioane.

- Organizarea transmisiunilor în direct de la mai multe meciuri ale selecţionatelor Moldovei și a altor turnee organizate de FMF.

- Deplasări alături de echipele Naționale la meciuri internaționale: organizarea programului de presă conform rigorilor UEFA și FIFA.

- Coordonarea interacțiunii echipelor naționale cu presa. Stabilirea programului mediatic și distribuirea acestuia către mass-media.

- Organizarea conferințelor de presă, a interviurilor, altor informații ce țin de activitatea FMF pentru mass-media.

- Organizarea procesului de acreditare a mass-media la evenimentele organizate de FMF.

- Monitorizarea presei. Plasarea materialelor promoționale și de popularizare a fotbalului în sursele media din Moldova.

- Completarea sistemului Profi cu informația necesară, solicitată de Departamentul financiar, conform Standardelor ISO.

- Elaborarea și redactarea textelor, comunicatelor, mesajelor de felicitare, scrisorilor oficiale, altor acte oficiale FMF.

- Corespondența cu responsabilii de comunicare de la UEFA, FIFA, alte organizații de stat sau particulare.

- Pregătirea informaţiei pentru revista UEFA Direct și alte reviste de specialitate care solicită info.

- Participarea la cursurile şi seminarele organizate de FMF şi UEFA.

- Restabilirea informației despre istoria fotbalului moldovenesc și publicarea acesteia în spațiul public.

- Promovarea sporturilor adiacente: futsal, fotbal pe plajă, fotbal tenis, mini-fotbal (Amoliga).

 

În anul 2022, Departamentul Comunicare a inițiat procesul de participare la concursul de obținere a Licenței de emisie TV. Au fost elaborare: proiectul TV, grila de emisie, bugetul, scenariul programelor, arhiva video. FMF a fost prezentă la concursul organizat de Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova, reușind să acumuleze de la prima ședință punctajul necesar pentru obținerea Licenței de emisie TV. Astfel, postul TV ”We Sport”, care aparține FMF, deține Licență de emisie pe teritoriul Republicii Moldova pentru 9 ani, în conformitate cu Legislația Republicii Moldova.   

 

DEPARTAMENTUL COMUNICARE FMF

Cifrele anului 2022:

- 1930 de știri pe site-ul FMF

- 43 de emisiuni La Firul Ierbii

- 9 campanii (caritate-2, fotbal feminin-2, echipa națională-2, format campionat, grassroots week, istoria fotbalului nostru)

- 76 de meciuri deservite de ofițerii de presă (12 echipa națională, 4 Under 21, 8 Under 17, 8 echipa națională feminină, 12 futsal, 30 fotbal pe plajă, 1 Cupa Moldovei, 1 Congresul FMF)

- 91 de conferințe de presă (echipele naționale, evenimente)

- 284 de reportaje video (interviuri, conferințe, prezentări, rezumate, evenimente proiecte, promoționale, etc.)

- 8 ediții tipărite ale programelor de meci

- 1 anuar tipărit

- 310 jurnaliști și fotoreporteri acreditați la evenimentele FMF