• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Inaugurarea Complexului Sportiv din satul Pănășești

10 dec 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

Astăzi, 9 decembrie, într-o atmosferă de sărbătoare, în prezența sportivilor, părinților și oficialilor a fost inaugurat Complexul Sportiv din satul Pănășești, raionul Strășeni.

La festivitatea solemnă au participat secretarul general adjunct FMF, Nicolae Cebotari, ex-prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, președintele Federației Moldovenești de Volei, Artur Romașcan, președintele Federației Moldovenești de Baschet, Alexandr Abramciuc, primarul satului Pănășești, Valeriu Bujoreanu, președintele Consiliului raional Strășeni, Viorel Jardan și alți oficiali. 

Evenimentul a început cu un moment sacru și spiritual, binecuvântarea preotului raionului Strășeni, părintele Alexandru și Starețul Mănăstirii Căpriana, Arhimandritul Filaret Cuzmin, care au citit sfânta rugăciune și au sfințit complexul.

Un alt moment cultural a fost evoluarea Ansamblului de dansuri populare "Baștina" și clubului de dansuri moderne "Dance Factory Strășeni", care au oferit o adevarată bucurie sufletească fiecarui jucător, părinte și copil. Hora prieteniei a constituit un moment reușit al acestei frumoase sărbători, iar dansurile moderne au energizat sportivii și oaspeții din tribune.

Inaugurarea complexului a devenit un prilej pentru a disputa astăzi mai multe meciuri amicale cu participarea echipelor de volei, baschet și futsal. În primul meci amical s-au întâlnit echipa de volei Școala Sportivă Strășeni și echipa USM Chișinău. În cea de-a doua partidă, spectatorii au avut parte de un meci de baschet dintre formațiile BC Strășeni și Gloria Chișinău. Sărbătoarea, a fost încheiată cu un meci amical de futsal dintre campioana Moldovei, Nistru Chișinău și echipa raională, Atletic Ștrășeni.

Complexul sportiv din Pănășești include o sală mare pentru sporturile de echipă, o piscină, tribune și vestiare cu cabine de duș. De asemenea, sunt conectate toate sistemele de comunicare. Complexul sportiv multifuncțional, permite organizarea mai multor genuri de competiții precum futsal, volei, handbal, baschet și înot. Toate aceste facilități constituie un avantaj pentru tânăra generație din localitate și din întregul raion, care permite o dezvoltare continuă a sportivilor din țară.