• Fii alături de Echipa Țării

Fotbal-tenis. Tricolorii, vicecampioni mondiali

06 dec 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE

În oraşul Antalya, Turcia, a avut loc faza finală a Campionatului Mondial de fotbal-tenis, la toate categoriile de vârstă seniori, senioare, tineret și juniori. Lotul Naţional de fotbal-tenis al Moldovei a participat la toate probele de concurs simplu, dublu, triplu, dublu mixt şi triplu mixt.

Sportivii noștri au avut o prestaţie foarte bună din cele 13 probe de concurs, cucerind o medalie de aur, 4 medalii de argint și două de bronz. În clasamentul general pe echipe, Moldova a ocupat locul 2.

Medaliați ai campionatului au devenit sportivii din Vadul lui Vodă și Ungheni, Alexandru Sîrghi, Denis Usatîi, Maxim Mereuță, Dumitru Munteanu, Ștefan Cotoman, Cristian Sterpu, Iulian Cupeț, Mihail Cupeț, Alina Franchevici și Alexandra Miron. Din staful tehnic al lotului naţional au făcut parte Iurie Bulgareanu, Ghenadie Bereghici și Andrei Sîrghi.

Sportivii premianți s-au ales cu medalii, diplome și cupe din partrea Federaţiei Internaţionale de fotbal-tenis (FIFTA).

De menționat, că Federația de fotbal-tenis din Republica Moldova a primit o destincție din partea Federaţiei Internaţionale de fotbal-tenis (FIFTA) privind dezvoltarea și popularizarea fotbal-tenisului.

Următoarea competiție cu participarea tricolorilor va fi Campionatul European de fotbal-tenis ediția 2023, care se va desfășura în Cipru, în luna noiembrie.

Federația Moldovenească de Fotbal, aduce sincere felicitări tricolorilor lotului Național de fotbal-tenis pentru reușitele și performanțele obținute la Campionatul Mondial, urându-le mult succes în continuare!!!