• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vitalie Damașcan, al șaselea gol al sezonului în România! Vezi reușita internaționalului moldovean

03 dec 2022 de Victor Daghi

 

Vitalie Damașcan a înscris astăzi în al treilea meci consecutiv al echipei sale, FC Voluntari, în Superliga românească. Internaționalul moldovean a punctat în minutul 83 pentru 3-0, stabilind scorul final al partidei cu Hermannstadt, din etapa a 19-a. Damașcan, la fel ca și ceilalți doi jucători moldoveni, fundașul Igor Armaș și mijlocașul Vadim Rață au fost integraliști în partida de azi. Vitalie Damașcan a fost avertizat în minutul 34 și el va fi suspendat, pentru cumul de cartonașe galbene, în meciul următor, cu fosta sa echipă, Sepsi, în etapa a 20-a.

 

Acesta este al cincilea gol marcat de atacantul moldovean în cele 11 meciuri jucate în actuala stagiune pentru FC Voluntari. Damașcan a marcat încă un gol în actuala ediție, evoluînd pentru Sepsi. După acest meci, formația ilfoveană, cu 24 de puncte, se clasează pe locul 9 în Superligă.

 

Vă reamintim, Vitalie Damașcan s-a transferat pe 2 septembrie la FC Voluntari pentru un împrumut de un an de la Sepsi OSK. Anterior atacantul de 23 de ani născut la Soroca a mai jucat la Zimbru, Sheriff, Torino FC, Italia, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk, ambele din Țările de Jos. Cu formația din Tiraspol a câștigat două titluri de campion al Moldovei, o Cupă și a devenit golgheterul ediției 2017, cu 13 reușite. Iar cu Sepsi a devenit deținătorul Cupei și Supercupei României.

 

Pentru Naționala Moldovei Vitalie Damașcan a jucat 24 de meciuri și a marcat 2 goluri.