• Fii alături de Echipa Țării

Open Fun Football Schools

CCPA/Open Fun Football Schools Moldova. Seminar de totalizare

03 dec 2022 de Maria Teeşanu
GALERIE


La Centrul de Pregătire al Selecționatelor Naționale din Vadul lui Vodă, în zilele de 1 și 2 decembrie, a avut loc seminarul de totalizare și de consolidare a capacității, pentru liderii și antrenorii din cadrul proiectului CCPA/Open Fun Fooball Schools Moldova.

La seminar au participat 48 de lideri și antrenori, reprezentanți ai poliției și asistenți sociali comunitari din localități, care continuă implementarea proiectului CCPA/Open Fun Fooball Schools Moldova: satul Volintiri (raionul Ștefan Vodă), satul Roșcani, satul Calfa (raionul Anenii Noi), satul Tvardița, satul Albota de Jos (raionul Taraclia), satul Mândrești (raionul Telenești), satul Copceac, satul Beșghioz (UTA Găgăuzia), satul Zubrești (raionul Strășeni), satul Coșnița (raionul Dubăsari), orașul Ceadâr - Lunga (raionul Telenești), orașul Camenca (Transnistria). Toți liderii și antrenorii au primit certificate UEFA Grassroots D.

Cu un mesaj de salut către participanți au venit directorul Cross Cultures Project Association (Danemarca), Anders Levinsen, directorul tehnic FMF, Dănuț Oprea, coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, șeful Direcției Ordine Publica a INSP al IGP, Neli Lelenco și ofițerul principal al Secției Siguranță Minori a Direcției Ordine a INSP, Gheorghe Gheorghisenco.

Proiectul CCPA/Open Fun Fooball Schools contribuie la coexistența pașnică, incluziunea socială, egalitatea de gen, protecția copilului și implicarea societății civile interdisciplinare în Moldova, inclusiv Transnistria și Găgăuzia. Proietul dat este conceput pentru băieți și fete cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și reprezintă un program umanitar, care presupune practicarea jocurilor vesele şi implementarea conceptului pedagogic al fotbalului distractiv „Fun – Football - Concept”, fiind drept un mijloc eficient de promovare a procesului democratic, păcii, stabilității, coeziunii sociale, stabilirii relațiilor de prietenie şi a colaborării sportive.
 

Totodată, conceptul proiectului este un mijloc de promovare a fotbalului de bază şi a principiilor fundamentale ale „sportului pentru toți”. Scopul programului Sport - Școală - Poliție în cadrul proiectului CCPA/OFFS, este consolidarea eforturilor de promovare și protecție a drepturilor copilului, urmărind respectarea drepturilor fundamentale ale copilului, prevenirea combaterii tuturor formelor de violență, neglijență, exploatare și trafic față de copii.

Buna desfășurare a seminarului a fost asigurată de coordonatorul proiectului CCPA/OFFS Moldova, Svetlana Patraș, asistenți ai coordonatorului, Victor Mardari și Iuliana Romanenco, instructori OFFS Moldova, Iana Pogarevici, Tatiana Cunceva, Dănuța Chicu și Oxana Spatari, inspectorul federal fotbal feminin, Natalia Ceban și șef adjunct al Direcției Management Strategic a IGP, Natalia Gaidibadi.

Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țară noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006. Începând cu anul 2009, CCPA/OFFS este susținut de Agenția Internaționala Suedeză de Cooperare pentru Dezvoltare (SIDA), reprezentată de Ambasada Suediei la Chișinău.
 

Foto: Anna ROTARI