• Fii alături de Echipa Țării

Seminar metodic cu arbitrii din Super Liga

26 noi 2022 de Victor Daghi
GALERIE

Comitetul de Arbitri (CA) a organizat în sala de conferințe a stadionului Zimbru un seminar metodic cu participarea arbitrilor din Super Liga. 

 

Au participat Victor Stînă, președinte CA, Vladimir Antonov, vicepreședinte CA, observator de arbitri UEFA și instructor al forului european de fotbal, Ion Durnea, Fiodor Zaharii și Valeriu Robu, toți membri CA, precum și 35 de arbitri și asistenți: Viktor Bughenko, Andrei Cojocari, Ion Orlic, Andrei Breguța, Daniel Luca, Denis Ivlev, Igor Boșca, Roman Jitari, Ion Bîlea, Iurii Covtun, Dumitru Muntean, Ion Tudos, Andrei Diordiev, Andrei Bodean, Tudor Bologa, Victor Mardari, Vladislav Lifciu, Vadim Vicol, Anatolie Basiul, Natalia Ceban, Alexandru Ciochină, Mihail Perciuleac, Artur Macovei, Sergiu Bogdan, Denis Borisov, Igor Reaboculi, Denis Oală, Eugen Stefciuc, Nicolae Macari, Victor Luchița, Vadim Roșca, Ghenadie Lisița, Eugen Roșca, Denis Romanciuc și Iurie Dimitraș.

 

Vladimir Antonov, instructorul UEFA, a pregătit un rezumat video din meciurile primei părți a Super Ligii pentru a analiza mai multe faze de joc în care arbitrii au luat decizii corecte sau au comis greșeli. Fazele complicate de la unele meciuri au fost examinate cu atenție în intenția ca “fluierașii” moldoveni să nu mai greșească în asemenea situații în meciurile următoare.

 

Pentru arbitrii din Super Liga urmează un cantonament de pregătire planificat în luna februarie 2023.

 

În același timp, Comitetul de Arbitri va organiza până la finalul anului Seminare pentru observatorii de arbitri și pentru arbitrii din Liga 1 și Liga 2.