• Fii alături de Echipa Țării

Reprezentanți UEFA, în vizită la Chișinău Arena

23 noi 2022 de Sandu Grecu

 

La invitația FMF, o delegație a Uniunii Europene de Fotbal Asociație (UEFA), alcătuită din Laurent MOREL, manager dezvoltare futsal UEFA și Oleksandr Kucheriaviy, manager de dezvoltare strategică UEFA, însoțită de reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal - Leonid Oleinicenco, președinte FMF, Alexandru Golban, președinte Asociația de futsal și Vladimir Colbasiuc, secretar general Asociația de futsal - a efectuat o vizită de lucru la complexul sportiv Chișinău Arena.

 

Scopul vizitei a fost unul de informare, în vederea unei analize ulterioare a posibilității de organizare în incinta arenei a unor evenimente de anvergură la futsal, sub egida UEFA.

 

Reprezentanții UEFA au rămas satisfăcuți de felul în care se prezintă arena la moment. Toate materialele adunate vor fi prezentate în cadrul unei ședințe la sediul UEFA de la Nyon, urmând ca experții pe infrastructură de la UEFA să viziteze complexul sportiv după ce acesta va fi dat în exploatare.

 

Federația Moldovenească de Fotbal intenționează să își înainteze candidatura la organizarea unor competiții sau meciuri internaționale de futsal de cel mai înalt nivel, finale de cupe europene sau turnee finale între națiuni, în cazul în care Arena Chișinău va obține licența UEFA de categorie superioară.