• Fii alături de Echipa Țării

Informație importantă pentru cluburi și centre de pregătire!

15 noi 2022 de Victor Daghi

Din 16 noiembrie 2022 FIFA lansează Casa de Compensații/FIFA Clearing House (FCH). 

 Noul Regulament FCH a fost publicat pe site-ul FIFA si poate fi găsit AICI. 

 

Toată informația utilă la subiect poate fi accesată AICI.

 

Toate plățile ce țin de Contribuția de Solidaritate și Compensația de Pregătire la nivel internațional vor fi distribuite începând cu 16 noiembrie 2022 prin FCH pentru înregistrarea jucătorilor din această dată.

 

Aceasta reprezintă o schimbare fundamentală în modul în care cluburile de antrenament primesc compensații pentru eforturile lor, fiind o trecere de la sistemul actual de revendicare la un sistem de drepturi automate.


Calculul plăților recompenselor de pregătire se va face în baza Pașaportului Electronic al Jucătorului (EPP) în FIFA TMS. EPP-urile vor fi generate din declarații de transfer internațional, transferuri interne cu plăți și prima înregistrare profesională.

 

EPP va oferi istoricul de înregistrare a unui jucător de la vârsta de 12 ani.

 

Un proces de revizuire cu participarea cluburilor relevante și a asociațiilor membre va permite FIFA să determine versiunea finală, creând transparență, asigurând acuratețea și facilitând calculul recompenselor de pregătire.

 

EPP va fi însoțit de o declarație de alocare, în care se stabilesc sumele exacte datorate de noul club cluburilor de pregătire.

 

Declarația de alocare va fi apoi trimisă către FCH pentru procesare ulterioară.  FCH va începe evaluarea conformității tuturor părților, constând în verificarea prealabilă a unui  client și o analiză cuprinzătoare a riscurilor și o examinare a cluburilor, proprietarilor acestora, sursei fondurilor și naturii tranzacției. Odată ce toate părțile vor trece procedura de evaluare, noul club va procesa plata și, atunci când fondurile vor fi  primite de  FCH, acestea vor fi imediat distribuite cluburilor de antrenament.

 

Cluburile vor furniza documentația relevantă în procesul de revizuire a PPE în TMS. Asociațiile membre (AM) vor furniza informații de înregistrare.


5% din compensația de transfer trebuie reținută de noul club pentru plata contribuției de solidaritate în conformitate cu RSTP.


Dacă sunteți un club de pregătire a jucătorilor amatori:


Asigurați-vă că jucătorii dvs. sunt înregistrați corect la AM cu un ID FIFA și că AM participă la orice EPP relevant.


Așteptați-vă la o solicitare de informații de la Casa de Compensare FIFA pentru a primi plăți, similar cu deschiderea unui cont bancar.

 
Dacă sunteți un club implicat în transferul jucătorilor profesioniști:


Asigurați-vă că dumneavoastră și AM participați la revizuirea oricăror PPE relevante.
Pregătiți documentația pentru a fi încărcată în PPE în TMS (renunțare, oferte contractuale, scutiri etc.)
Așteptați-vă la o solicitare de informații de la Casa de Compensare FIFA pentru a efectua sau primi plăți, similar cu deschiderea unui cont bancar.

 

Dacă aveți întrebări sau căutați asistență, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: igor.popov@fmf.md