• Fii alături de Echipa Țării

Școala de antrenori

Școala de Antrenori. Refresh Course

10 noi 2022 de Victor Daghi
GALERIE

În conformitate cu cerințele Convenției UEFA de recunoaștere a calificării antrenorilor, Departamentul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal împreună cu Școala Federală de Antrenori a organizat pe 8 noiembrie un Refresh Course pentru antrenorii ce dețin licențele A GK UEFA și B GK UEFA.
 

Lectorul Cursului a fost reprezentantul UEFA, Mart Poom din Estonia, fost portar la cluburile engleze Arsenal Londra, Portsmouth, Derby County, Sunderland și Watford, iar tematica cursului – “Metodologia antrenamentului”.

 

La cursurile, care au avut loc la stadionul Zimbru, au participat 18 antrenori.

 

Printre participanții cursului regăsim mai multe nume sonore din fotbalul moldovenesc, antrenorul de portari al Naționalei Moldovei, Denis Romanenco, al Naționalei de tineret, Sergiu Botnaraș, antrenorul de portari de la Sheriff, Serghei Pașcenco, goalkeeperul echipei Sfîntul Gheorghe, Nicolai Calancea, antrenorul de portari de la Milsami, Serghei Dinov, și alții. De asemenea, la acest curs au participat Cristi Moldovan (antrenorul cu portarii la campioana României, CFR Cluj) și Mihai-Doru Stețca (FC Voluntari).

 

Vă prezentăm lista participanților la cursul din 8 noiembrie:
1.Andrian Bogdan
2.Sergiu Botnaraș
3.Vitali Carmac
4.Serghei Dinov
5.Igor Josan
6.Mihail Moraru
7.Vladimir Mura
8.Alexandr Nosonov
9.Denis Romanenco
10.Anatolie Cebotari
11.Vladislav Baclanov
12.Evgheni Ivanov
13.Mihai-Doru Ștețca
14.Serghei Pașcenco
15.Alexandru Chirilov
16.Cristian Moldovan
17.Nicolai Calancea
18.Alexandr Melenciuc
 

Astfel, venim cu un îndemn și încurajăm toți doritorii de a se înscrie la cursurile Școlii Federale de antrenori. Licența oferită de FMF și UEFA este recunoscută internațional. Despre actele necesare pentru înscriere și mai multe informații puteți vedea pe site-ul nostru, AICI.

Școala moldovenească de antrenori se bucură de popularitate și printre foști fotbaliști străini. Mai bine de 20 de jucători cunoscuți din țări precum România, Belarus, Georgia, Letonia, Ucraina, Turcia, Rusia și Germania au obținut licența de antrenori în Republica Moldova, la Școala FMF. Până în anul 2021 Școala federală de antrenori a emis 55 de Licențe Pro. Posesorii acestor licențe activează în campionatele României, Armeniei, Letoniei, Ucrainei, Rusiei și Moldovei. 

Pe 10 februarie 2006 a avut loc înregistrarea oficială a Școlii de antrenori FMF. Până în prezent peste 1000 de antrenori au absolvit Instituția noastră, obținând diferite categorii de licențe. 

C UEFA - 442 antrenori
B UEFA- 175 antrenori
A UEFA - 109 antrenori
A Elite Youth UEFA - 20 antrenori
PRO UEFA - 54 antrenori 
A GK UEFA - 11 antrenori
B FUTSAL UEFA - 14 antrenori 
În curs - 185 antrenori 

Programul de Formare Profesională este extrem de important pentru întreaga mișcare fotbalistică din Republica Moldova, deoarece absolvenții lui vor putea să predea lecții de fotbal în școli și în același timp să antreneze în oricare dintre cluburile de fotbal din țară și străinătate.