• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 13 în cifre. Sf.Gheorghe, Milsami și CSF Bălți, calificate în Faza 2

31 oct 2022 de Vladimir Panuș

*După Sheriff și Petrocub, alte 3 cluburi, Sfîntul Gheorghe, Milsami și CSF Bălți s-au calificat în Faza 2 a Super Ligii, cu o etapă înainte de finalul primei părți a campionatului. Pentru ultima foaie de promovare în Faza 2 luptă Zimbru și Dacia Buiucani. Dinamo Auto va lupta în turneul pentru păstrarea locului în Super Ligă. 

 

*În 4 meciuri au fost marcate 14 goluri (gazdele – 8, oaspeţii – 6), în mediu – 3,5 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 114 de goluri (gazdele – 60, oaspeţii – 54), în mediu - 2,19 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat 2 meciuri, oaspeții – 1, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 52 de meciuri. Gazdele au câştigat 21 partide, oaspeții – 17, iar alte 14 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*De la începutul campionatului au fost marcate 3 autogoluri.

 

*În această etapă au fost acordate 3 lovituri de la 11 metri. Rody Junior Effaghe de la Dinamo Auto, Vladimir Ambros de la Petrocub și Alexandru Dedov de la Zimbru au înscris de la punctul cu var. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 16 penalty-uri, dintre care 11 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 25 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 249 de cartonaşe galbene.

 

*În această etapă a fost arătat un cartonaș roșu. Portarul Dallian Gislain Toung Allogho (Dinamo Auto) a fost eliminat în minutul 66 pentru că a pus mâna pe minge în afara careului, orind atacul periculos al adversarului. De la începutul campionatului au fost arătate 8 cartonaşe roșii, dintre care 5 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 6 reușite. El este urmat de Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) și Akanbi Rasheed (Sheriff), cu câte 5 goluri. Steve Ambri (Sheriff), Vladimir Ambros, Marius Iosipoi, Victor Bogaciuc (tustrei, Petrocub), Eugeniu Sidorenco (Zimbru) și Radu Gînsari (Milsami) au marcat câte 4 goluri.

 

*Sheriff are cel mai bun atac din Super Liga (22 goluri marcate). Campioana are și cea mai bună apărare (6 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (5), în timp ce Sfîntul Gheorghe și Dinamo Auto au încasat cele mai multe goluri (câte 21).

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 2.365 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 32.814 de spectatori, în mediu câte 631 de oameni pe meci.

 

*Sfîntul Gheorghe a suferit prima înfrângere după trei victorii consecutive din Super Liga.

 

*Zimbru este neînvinsă în ultimele 7 etape (3 victorii și 4 remize).

 

*Golul marcat de atacantul nigerian Chinaza Miracle Nwautobo în poarta "sfinților" este al 50-lea reușit de CSF Bălți în Super Ligă!

 

Foto: FC Zimbru