• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Under 17. Totalurile turneului de calificare pentru EURO 2023

26 oct 2022 de Victor Daghi

Site-ul nostru vă prezintă mai multe detalii statistice despre mini-turneul de calificare în grupa 12 pentru Campionatul European de juniori U17, ediția 2022/23. Competiția a început pe 19 octombrie și s-a încheiat pe 25 octombrie.

 

Rezultatele meciurilor

 

Miercuri, 19 octombrie

Germania – Moldova 4-0

Letonia – Slovacia 1-0

 

Sâmbătă, 22 octombrie

Slovacia – Moldova 1-1

Germania – Letonia 2-0

 

Marți, 25 octombrie

Moldova – Letonia 2-3

Slovacia – Germania 1-0

 

                                                                                                                     Clasamentul final

 

 

Germania și Letonia s-au calificat în Turul de Elită. Slovacia are șanse destul de bune să devină una dintre cele mai bune 4 formații de pe locul 3 și să se califice în etapa următoare a competiției, dar trebuie să aștepte disputarea meciurilor în celelalte grupe. Moldova a fost eliminată din competiție.

 

În total au fost disputate 6 meciuri, la complexul sportiv raional din Orhei și la stadionul Zimbru 2 din Chișinău. Gazdele au câştigat 4 partide, oaspeţii – 1, iar o altă întâlnire s-a terminat nedecis.

 

Au fost marcate 15 goluri (gazdele – 11, oaspeţii – 4), în mediu - 2,5 goluri pe meci. Primul gol al turneului a fost înscris de către germanul Paris Brunner. Moldoveanul Danil Andreiciu a marcat golul cu numărul 10, iar slovacul Adam Balaz a reușit ultimul gol al turneului, al 15-lea.

 

Germanul Paris Brunner de la Borussia Dortmund a devenit și cel mai bun golgheter al turneului, cu 3 reușite. În top, el a fost urmat de coechipierul său, Max Moerstadt, și letonul Roberts Bocs, cu câte 2 reușite.

 

74 de jucători au intrat pe terenul de fotbal la acest turneu, 45 dintre ei evoluînd în toate cele 3 meciuri. Însă doar 11 fotbaliști au adunat câte 270 de minute – Serghei Obîscalov, Danil Andreiciu, Ion Ciobanu (tustrei, Moldova), Marek Petrufka, Jakub Ragan, Adam Lami (tustrei, Slovacia), Henrijs Auseklis, Nikita Jemeljanovs, Eriks Maurs Boks (tustrei, Letonia), Timo Schlieck, Max Moerstedt (ambii, Germania).

 

Statistici meciuri și goluri pentru Naționala Moldovei le găsiți AICI.

Statistici meciuri și goluri pentru Naționala Germaniei le găsiți AICI.

Statistici meciuri și goluri pentru Naționala Slovaciei le găsiți AICI.

Statistici meciuri și goluri pentru Naționala Letoniei le găsiți AICI.

 

Cele mai multe goluri într-un meci (5) au fost marcate în jocul Moldova – Letonia (2-3).

 

În timpul turneului arbitrii nu au dictat niciun penalty.

 

Doar un singur meci, Germania – Moldova (4-0) s-a încheiat cu o victorie categorică. În toate meciurile au fost marcate cel puțin un gol.

 

Letonia a fost condusă de două ori pe parcursul meciului cu Moldova, dar într-un final a obținut victoria cu 3-2.

 

La capitolul disciplinar, arbitrii au sancţionat jucătorii și antrenorii cu 25 de cartonaşe galbene, cele mai multe (10) fiind arătate jucătorilor și antrenorilor Naționalei Moldovei. Nicu Fortuna a fost avertizat în primele 2 meciuri, fiind suspendat pentru jocul cu Letonia. Cea mai disciplinată echipă a fost Slovacia, cu doar 4 cartonașe galbene.

 

De asemenea, au fost acordate 3 cartonaşe roşii, două pentru Moldova (jucătorul Bogdan Popovici și antrenorul Adrian Sosnovschi) și unul pentru Germania (jucătorul David Odogu).

 

Cel mai bun atac (6 goluri) l-a avut Germania, iar cea mai slabă apărare (8 goluri primite) a avut-o Moldova.

 

Cele mai puține goluri (2) au fost marcate de Slovacia, iar Germania a încasat doar un singur gol.

 

8 cavaleri ai fluierului au arbitrat meciurile turneului: Viktar Shymusik, Siarhei Firynovich (ambii, Belarus), Jogvan Breckmann, Kari Joannesarson a Hovdanum (ambii, Insulele Feroe), Bojan Banovic, Nenad Minakovic (ambii, Serbia), Sergiu Bogdan și Igor Boșca (ambii, Moldova).

 

1.013 spectatori au urmărit din tribune cele 6 meciuri ale turneului, în medie – câte 169 de spectatori pe meci. Cei mai mulți spectatori  - 380, au fost prezenți la meciul Germania – Moldova de la Orhei, iar cei mai puțini – 40, la partida Letonia – Slovacia de la stadionul Zimbru 2.