• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 17:00. Petrocub – Sheriff

23 oct 2022 de Victor Daghi

 

Petrocub – Sheriff


23 octombrie. Hîncești, stadionul Municipal
Arbitru: Daniel LUCA
Asistenți: Victor MARDARI și Ghenadie LISIȚA
Al 4-lea oficial: Andrei BREGUȚA


Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 4.Victor MUDRAC, 8.Iaser ȚURCAN, 9.Vladimir AMBROS (c), 11.Sergiu PLATICĂ, 17.Victor BOGACIUC, 19.Mihail PLATICA, 21.Maxim POTÎRNICHE, 73.Ioan-Călin REVENCO, 90.Ion JARDAN, 97.Marius IOSIPOI
Rezerve: 99.Igor MOSTOVEI, 7.Tudor BUTUCEL, 10.Alexandru BEJAN, 23.Mihail LUPAN, 24.Ianuș JAMAN, 77.Ruslan BÂNZARU, 93.Constantin SANDU, 94.Corneliu COTOGOI
Antrenor: Ivan TABANOV

 

Sheriff: 1.Dumitru CELEADNIC, 4.Heron CRESPO DA SILVA, 6.Stjepan RADELJIC (c), 8.Mouhamed DIOP, 15.Gaby Junior KIKI, 16.Keston JULIEN, 17.Salifu MUDASIRU, 28.PERNAMBUCO, 42.Renan GUEDES, 61.Ibrahim Akanbi RASHEED, 80.Iyayi ATIEMWEN
Rezerve: 35.Maksym KOVAL, 40.Razak ABALORA, 2.Patrick KPOZO, 3.Charles PETRO, 9.Kay TEJAN, 10.Cedric BADOLO, 11.Felipe VIZEU, 22.Regi LUSHKJA, 23.Danil ANKUDINOV, 30.Ioannis Foivos BOTOS, 70.Steve AMBRI
Antrenor: Stjepan TOMAS

 

Petrocub Hîncești și Sheriff Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 17:00, în ultimul meci al etapei a XII-a a Super Ligii. Partida de la stadionul din Hîncești va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

 

În eșalonul superior, Sheriff și Petrocub au disputat 29 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0, iar golurile au fost marcate de regretatul Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în Super Liga.

 

În total, Sheriff a obținut 16 victorii, Petrocub – 4, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 44-9 pentru formația din Tiraspol. 

 

Cel mai recent meci dintre cele două formații s-a disputat pe 29 august 2022, la Tiraspol. Echipele s-au despărțit la egalitate, scor 1-1, iar golurile au fost marcate de Steve Ambri, respectiv, Constantin Sandu.

 

În Cupa Moldovei, formațiile au fost adversare de patru ori, de trei ori în semifinale și o dată în sferturi

 

În ediția 2016/17, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, 1-1, iar în finală tiraspolenii au surclasat-o pe Zaria Bălți, cu 5-0. 

 

În penultimul act al ediției 2019/20, Petrocub a reușit o calificare dramatică. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului.

 

În ediția 2020/21, Sheriff a învins cu 3-1, deși a fost condusă cu 1-0. Golurile au fost marcate de Frank Castaneda, Adama Traore, Dimitrios Kolovos, respectiv, Mihail Platica.


În stagiunea trecută, Sheriff a trecut categoric de Petrocub cu 4-0 prin golurile semnate de Pernambuco, Cedric Badolo (dublă) și Bruno Felipe.

 

Petrocub a învins FC Florești în Cupa Moldovei Moldtelecom, cu 6-4 în urma loviturilor de departajare.

 

În campionat, Petrocub a fost învinsă de Zimbru cu 2-1 și, cu 18 puncte, se află pe locul 2 în clasament. Echipa din Hîncești a suferit prima înfrângere din ultimele 8 etape.


Mijlocașii Marius Iosipoi și Mihai Plătică pot juca astăzi, după ce au fost suspendați în etapa trecută, pentru cartonașul roșu, respectiv, pentru cumul de cartonașe galbene.

 

De partea cealaltă, campioana Moldovei a învins miercuri Speranța Drochia cu 6-0, în optimile de finală ale Cupei Moldovei Moldtelecom.

 

Iar în campionat, tiraspolenii au trecut de CSF Bălți cu 2-1 în ultima etapă și, cu 27 de puncte, conduc în clasament. Sheriff este deocamdată unica echipă calificată în Faza 2 a Super Ligii, cu 3 etape înainte de finalul primei părți a campionatului.

 

Datorită victoriei cu CSF Bălți, Sheriff a atins borna de 1750 de puncte obținute în Super Liga. 

 

Sheriff a ajuns la 19 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat (14 victorii, 5 remize). Formația din Tiraspol a pierdut ultima dată pe 13 martie, un 0-1 cu Milsami.

Campioana are cel mai bun atac (20 goluri marcate) și cea mai bună apărare (4 goluri primite) din Super Liga.

După meciul cu Petrocub, pentru trupa lui Stjepan Tomas urmează meciul din grupele Ligii Europei, cu Manchester United, pe Old Trafford. Partida este programată pentru 27 octombrie, de la ora 22:00.

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.