• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Fotbal feminin. Pinguinul Tazuni, prezentat oficial ca mascotă a Cupei Mondiale 2023

28 oct 2022 de Maria Teeşanu

Un pinguin, pe nume Tazuni, îmbrăcat în echipament de fotbal, a fost prezentat de FIFA ca mascota oficială a Cupei Mondiale de fotbal feminin 2023 din Australia şi Noua Zeelandă.

Tazuni este un pinguin din specia Eudyptula minor, care este endemică în Noua Zeelandă şi Australia. Potrivit FIFA, noua mascota este un mijlocaş de 15 ani, care s-a îndrăgostit de fotbal după ce a jucat o zi întreagă pe plajă.

Prima apariţie live mascotei Tazuni a fost pe 22 octombrie, la Auckland, unde a avut loc tragerea la sorţi a Mondialului feminin din 2023.

Numele lui Tazuni provine din combinaţia dintre ''Tasmane Sea'' (Marea Tasmaniei), care desparte Australia de Noua Zeelandă, şi cuvântul unity (unitate).

 



'Anunţul de astăzi este o piatră de hotar majoră pe drumul către Cupa Mondială feminină FIFA din Australia şi Noua Zeelandă. Tazuni reprezintă tot ceea ce face Cupa Mondială feminină unică, iar povestea ei va rezona cu milioane de tineri fani din întreaga lume',

 

a declarat secretarul general al FIFA, senegaleza Fatma Samoura.

Sarai Bareman, director al fotbalului feminin de la FIFA, a adăugat că ''Tazuni este mascota perfectă pentru acest turneu, exemplificând tot ceea ce este pozitiv despre cel mai mare eveniment de fotbal feminin organizat vreodată şi despre naţiunile noastre gazdă obsedate de sport, care sunt gata să întâmpine lumea''.
 

Foto: FIFA