• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Vizita președintelui FMF, Leonid Oleinicenco, la Strășeni

21 oct 2022 de Reporter FMF
GALERIE

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, a întreprins o vizită de lucru la Strășeni, la invitația primarului din localitate, Valentina Casian.

Scopul vizitei a fost inspectarea lucrărilor de construcție la cele 2 terenuri de fotbal din cadrul Complexului Multifuncțional Sportiv din Municipiul Strășeni. Pentru stadion autoritățile publice au contractat lucrări de edificare în valoare de peste 5 milioane lei, iar gazonul artificial, materialele necesare, vor fi asigurate de către FMF.

 

Totodată, au demarat lucrările de amenajare a celui de-al doilea teren de fotbal, cu dimensiunea 105x68 metri, conform standardelor UEFA. Finanțarea este efectuată din sursele bugetului local, dar și a celor alocate prin Programul ”Satul European”, Municipiul Strășeni fiind selectat cu o finanțare de 10 milioane lei.

 

Lucrările sunt executate în baza Contractului de antrepriză, încheiat la 21 ianuarie curent între Primăria Municipiului Strășeni și o companie privată.

Proiectul integral a fost elaborat de către o Societate pe Acțiuni și cuprinde mai multe obiective, inclusiv, teren de competiții cu amenajări pentru atletism, 3 terenuri de fotbal, 4 terenuri pentru tenis, sală sportivă polivalentă, teren multifuncțional, bazin acoperit, alte elemente de deservire și prestare servicii.

 

Menționăm că obiectivul privind edificarea Complexului sportiv multifuncțional este prioritizat de comunitate, fiind parte a Strategiei de dezvoltare și a Programului de revitalizare urbană a Municipiului Strășeni.