• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Un nou teren de fotbal în raionul Cimișlia

20 oct 2022 de Reporter FMF
GALERIE

În comuna Ialpujeni a avut loc joi ceremonia de inaugurare a celui de-al 12-lea stadion de minifotbal din raionul Cimișlia. Terenul, amplasat pe teritoriul Gimnaziului din localitate, a fost construit cu suportul FMF și al autorităților publice locale. ARF Cimișlia are obiectiv pe termen scurt construcția în regiune a două terenuri de fotbal de dimensiuni standard.

 

”IP Gimnaziul Ialpujeni se află printre instituțiile care se bucură de un nou teren de minifotbal edificat grație suportului Consiliului Raional Cimișlia în valoare de 370,00 mii lei, primăria comunei Ialpujeni- 150,00 mii lei și Federația Moldovenească de Fotbal, care a oferit învelișul artificial pentru teren”, a scris pagina de Facebook a Consiliului raional Cimișlia. 

 

Ceremonia de inaugurare a noului teren de minifotbal a inclus un program de activități cultural-sportive prezentate de copiii din cadrul gimnaziului. Pe acest stadion echipele sportive vor reuși să înregistreze noi performanțe, iar antrenamentele vor deveni mai comode datorită terenului construit la standarde europene.

 

La ceremonia de inaugurarea a terenului au participat reprezentanții APL, în frunte cu președintele raionului Mihail Olărescu, consilieri raionali și reprezentanții FMF Vadim Șargarovschi și Vladislav Cebotari.

 

Administrația instituției și-a exprimat recunoștința și aprecierea pentru susținerea modernizării infrastructurii instituției, efort și sprijin financiar adus gimnaziului și comunității.

 

Lucrările la obiect au fost inițiate la sfîrșitul anului 2020 și finalizate în luna octombrie curent.

Iubitorii de sport au posibilitatea să practice fotbalul pe un teren nou și calitativ.

 

”În raionul Cimișlia acesta este al 14-lea teren de fotbal. Dintre aceastea, 12 sunt de dimensiuni mici: 20.5 / 30.5 metri și 2 de dimensiuni mai mari: 46 / 28 metri. Alte doua terenuri de dimensiuni standart sunt la etapa incipientă”, a declarant pentru FMF.md Victor Stână, președintele ARF Cimișlia.

 

În cadrul proiectul FMF “Fotbal în școli”, de la 1 septembrie 2022 au fost deschise clase specializate de fotbal la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia.

 

foto: ARF Cimișlia