• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Vadim Rață a marcat pentru FC Voluntari în Cupa României!

19 oct 2022 de Victor Daghi

Internaționalul moldovean Vadim Rață a marcat astăzi golul victoriei al echipei sale, FC Voluntari, în meciul cu Unirea Slobozia, în prima rundă a grupei A din Cupa României. 

 

Rață a înscris în minutul 54 unicul gol al meciului disputat la Slobozia. Acesta este primul gol marcat de mijlocașul moldovean în cele 14 meciuri jucate în actualul sezon pentru FC Voluntari.

 

Este interesant că Vadim Rață și ceilalalți 2 jucători moldoveni, Igor Armaș și Vitalie Damașcan au început partida de azi în postură de rezerve.

 

FC Voluntari traversează un moment foarte bun al sezonului. A ajuns la 5 meciuri consecutive fără eșec în Liga 1, urcând până pe poziția a 8-a, la două lungimi în spatele locurilor de play-off. Cupa României a fost mereu un obiectiv pentru clubul ilfovean. A câștigat trofeul în sezonul 2016/2017, iar anul trecut a disputat finala.

 

Vadim Raţă a revenit pe 3 septembrie la echipa de fotbal FC Voluntari de la FCSB. Raţă (29 ani), care pe 12 august pleca la FCSB, a semnat un nou contract, pe o perioadă de 3 ani, cu FC Voluntari.

 

Internaţionalul moldovean a jucat în 38 de partide în sezonul trecut, fiind golgheterul echipei ilfovene, cu 8 goluri marcate.

La FCSB, Raţă a jucat doar trei meciuri, adunând 106 minute. El a bifat câte 45 de minute cu Chindia (3-2) și FC Hermannstadt (2-2), în Superligă, şi 16 minute cu Viking Stavanger (1-2), în Europa Conference League.

 

Vadim Raţă s-a născut la 5 mai 1993, în Chişinău. A început să practice fotbalul la CSCT Buiucani, după care a ajuns la Academia lui Sheriff Tiraspol. A jucat la Sheriff, FC Tiraspol, Zaria Bălţi și Speranţa Nisporeni, iar în 2018 a ajuns la Milsami Orhei. Cu Sheriff a devenit dublu campion național (2012 și 2013), iar cu Milsami a câștigat Cupa Moldovei în anul 2018. 

  

În februarie 2019 s-a transferat în România, la Chindia Târgovişte, pentru care a evoluat 89 de partide, a înscris 5 goluri şi a oferit două pase de gol.

În iulie 2021, el a semnat cu FC Voluntari, pentru care a marcat de 9 ori în 47 de jocuri oficiale.

 

Pentru Naționala Moldovei Vadim Rață a jucat 32 de meciuri și a marcat 1 gol.

 

Foto: FC Voluntari