• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 11 în cifre

18 oct 2022 de Reporter FMF

*În 4 meciuri au fost marcate 10 goluri (gazdele – 5, oaspeţii – 5), în mediu – 2,5 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 97 de goluri (gazdele – 49, oaspeţii – 48), în mediu - 2,2 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat 2 meciuri, oaspeții – 1, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 44 de meciuri. Gazdele și oaspeții au câştigat câte 16 partide, iar alte 12 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*De la începutul campionatului au fost marcate 3 autogoluri.

 

*În această etapă a fost acordată o lovitură de la 11 metri. Vasile Bîtlan de la Dacia Buiucani a înscris de la punctul cu var. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 13 penalty-uri, dintre care 8 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 14 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 209 de cartonaşe galbene. Arbitrul Andrei Diordiev i-a arătat lui Igor Bondarenco de la Milsami cel de-al 200-lea cartonaș galben din actuala stagiune.

 

*În această etapă nu a fost arătat nici un cartonaș roșu. De la începutul campionatului au fost arătate 6 cartonaşe roșii, dintre care 4 pentru Milsami.

 

*Alexandru Dedov (Zimbru) și Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduc în clasamentul golgheterilor, cu câte 5 reușite. Ei sunt urmați de Marius Iosipoi (Petrocub), Eugeniu Sidorenco (Zimbru), Ibrahim Akanbi Rasheed (Sheriff), cu câte 4 goluri.

 

*Sheriff are cel mai bun atac din Super Liga (20 goluri marcate). Campioana are și cea mai bună apărare (4 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris cele mai puține goluri din campionat (4), în timp ce Sfîntul Gheorghe a încasat cele mai multe goluri (17).

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 1.484 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 36.978 de spectatori, în mediu câte 840 de oameni pe meci.

 

*Sheriff este neînvinsă de 19 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent.

 

*Datorită victoriei cu CSF Bălți, Sheriff a atins borna de 1750 de puncte obținute în Super Liga. 

 

 *Zimbru a obținut a treia victorie consecutivă din Super Liga. Formația antrenată de Lilian Popescu este neînvinsă de 5 etape (3 victorii și 2 remize).

 

*Petrocub a suferit prima înfrângere din ultimele 8 etape.

 

*CSF Bălți a suferit a 5-a înfrângere consecutivă.

 

Foto: FC Zimbru