• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Moldova debutează acasă în calificările la EURO 2024, cu Feroe

09 oct 2022 de Sandu Grecu

UEFA a stabilit programul meciurilor din grupa E preliminară pentru Campionatul European de fotbal, care va avea loc în Germania în 2024.  

 

Naționala Moldovei va debuta pe teren propriu, pe 24 martie 2023, contra reprezentativei din Insulele Feroe. Meciul va începe la ora 21.45.

 

Al doilea meci, selecționata pregătită de Serghei Cleșcenco îl va juca tot acasă, peste 3 zile de la debut, pe 27 martie. Adversară va fi reprezentativa Cehiei.

 

Programul complet al Naționalei Moldovei în preliminariile pentru EURO 2024 îl găsiți AICI.

 

Vă reamintim că duminică, 9 octombrie, a avut loc tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2024. Evenimentul s-a desfășurat la Festhalle Frankfurt, în Germania, țara gazdă a turneului final. Moldova a căzut în grupa E, unde le va avea ca adversare reprezentativele din Polonia, Cehia, Albania și Feroe.

 

Primele 2 echipe din fiecare grupă se vor califica direct la Campionatul European. Alte 3 reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

 

Turneul final al EURO 2024 este programat să se desfășoare între 14 iunie și 14 iulie, în Germania. Meciul de deschidere se va juca pe Munich Football Arena, iar finala mare pe Olympiastadion din Berlin.