• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Informații despre meciul Moldova – Cipru

05 oct 2022 de Victor Daghi

Naționala de futsal a Moldovei a început pregătirile pentru meciul cu Cipru din grupa 1 preliminară a Campionatului Mondial 2024. Partida va avea loc pe 8 octombrie la complexul sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, cu începere de la ora 18:00.

 

Intrarea pentru spectatori va fi liberă! În același timp, ziariștii vor primi acreditări la intrarea în Arenă.

 

Partida va fi arbitrată de Lukas Pesko și Rastislav Behancin, iar al treilea oficial va fi Martin Matula (tustrei, Slovacia).

 

Selecționerul Vladimir Vusatîi a anunțat lotul de jucători cu care va aborda acest meci:

 

Portari: Oleg Chitoroagî (Steaua Dental Chișinău), Alexei Capsamun, Artiom Cubani (ambii, Nistru Chișinău) 

Jucători în teren: Sergiu Tacot, Andrian Lașcu, Daniel Adam, Constantin Gurjui, Sergiu Țîmpeu, Roman Sîrbu (toți, Nistru Chișinău), Cristian Obadă, Leonid Podlesnov, Valeriu Gurgurov, Lilian Guțu (toți, Clic Media Chișinău), Constantin Nița (Balkan Pharmaceuticals), Andrei Negara (Dinamo Plus Chișinău), Constantin Burdujel (Unuted Galați, România), Iulian Cojocaru (Autobergamo Deva, România)

 

După meciul cu Cipru, „tricolorii” vor juca pe 11 octombrie cu Spania, în deplasare. Celelalte 2 meciuri se vor juca pe 5 martie 2023, cu Cipru în deplasare, și pe 8 martie 2023, cu Spania acasă.

.

Câștigătoarele celor 12 grupe preliminare și 4 cele mai bune echipe de pe locul 2 se vor califica în etapa de elită. Celelalte 8 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.