• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 15:00. Zimbru – Dinamo Auto

01 oct 2022 de Victor Daghi

 

Zimbru – Dinamo Auto

 

1 octombrie. Chișinău, stadionul Zimbru
Arbitru: Dumitru MUNTEAN
Asistenți: Vladislav LIFCIU și Anatolie BASIUL
Al 4-lea oficial: Ivan TUDOS

 

Zimbru: 31.Nikolaos GIANNAKOPOLOS, 3.Ștefan BURGHIU (c), 7.Ilie DAMAȘCAN, 9.Mihail GHECEV, 10.Alexandru DEDOV, 11.Eugeniu SIDORENCO, 17.Iulian BEJAN, 21.Rachid BALDE, 25.Alex-Mihai MISARĂȘ, 44.Maxim COJOCARU, 66.Kenroy Kenoy CAMPBELL

Rezerve: 12.Anatolii CHIRINCIUC, 2.Cristian URSU, 4.Robert-Mihai BURCEA, 18.Gheorghe ANTON, 19.Maxim MIHALIOV, 20.Ivanilson Joaquim MONTEIRO MAGALHAES, 23.Octavian BULAT, 33.Nikolaos KARANIKAS, 88.Amancio Jose PINTO FORTES
Antrenor: Lilian POPESCU

 

Dinamo Auto: 16.Dallian Gislain TOUNG ALLOGHO, 7.Eric Jospin BEKALE BIYOGHE, 8.Stane Darck ESSONO NGUEMA, 9.Rody Junior EFFAGHE, 10.Federico NSUE NGUEMA, 14.Mehrubon KARIMOV, 15.Habib Omar FOFANA (c), 18.Peter Ngozi KINGS, 24.Nathanael BONGO MBOUROU, 31.Warren Lloyd Mac Starsky ONDO, 54.Furkan AKIN
Rezerve: 35.Ivan MARCOV, 3.Jose Fidel SIPI BITA, 5.Constantin STAMOV, 17.Kabir SALIMSHOEV, 19.Vadim ȘLEAHTIȚCHI, 99.Andrew Vivien ANOMERAWANI OMBENIDJOUWA
Antrenor: Novruz AZIMOV

 

Zimbru Chișinău și Dinamo Auto Tiraspol se întâlnesc astăzi, de la ora 15:00, în primul meci al etapei a IX-a a Super Ligii. Partida de la stadionul Zimbru din Chișinău va fi transmisă de postul de televiziune Jurnal TV și platforma media ligatv.md.

 

FC Zimbru a anunțat că va permite intrarea liberă la meciul de azi pentru elevii din municipiul Chișinău, care la intrarea în Arenă trebuie să prezinte carnetul de elev. Clubul va pune la dispoziția elevilor sectorul 10, în care sunt peste 500 de locuri. Copiii pot fi însoțiți de un părinte. Pentru ceilalți spectatori prețul biletului de intrare este de 50 de lei.

 

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 31 de ori în Super Liga. Primul duel a avut loc pe 31 august 2013, la Chișinău, când a fost consemnată o remiză albă. În total, "galben-verzii" au câștigat 11 meciuri directe, dinamoviștii - 6, iar alte 14 meciuri s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este favorabil chișinăuienilor: 38-29.

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 6 august 2022, la Ternovca. Partida s-a încheiat nedecis, 0-0, iar mijlocașul oaspeților Amancio Fortes a ratat un penalty. Fundașul olandez al Zimbrului, Donny van Iperen, în vârstă de 27 de ani, s-a accidentat grav în acel meci. El a fost lovit la cap, iar ulterior s-a aflat în comă. La o săptămână după incident, el a fost transferat în ţara sa natală la insistenţa rudelor.

 

Zimbru și Dinamo-Auto au jucat și în Cupa Moldovei. Dacă în 2014 și 2017, Zimbru se impunea cu 1-0 și 4-0, atunci semifinala din 2018 a fost una plină de dramatism. Învingătoarea s-a decis la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar și în prelungiri nu s-au marcat goluri. Dinamo-Auto a fost foarte aproape de o calificare în premieră în finala competiției, după ce jucătorii de la Zimbru au ratat primele 3 lovituri de pedeapsă. Până la urmă, echipa chișinăuiană a câștigat cu scorul de 5-4.

 

Zimbru a obținut un punct important în etapa trecută, remizând 0-0 la Tiraspol, cu campioana Sheriff. Este al doilea punct obținut de chișinăuieni de când aceștia sunt antrenați de Lilian Popescu.

 

Pe 25 septembrie Zimbru a susținut un meci amical, 5-0 cu Speranța Drochia. Atacantul jamaican Kenroy Campbell și-a trecut în cont un hat-trick, iar Octavian Bulat și Mihai Ghecev au înscris câte un gol.

 

“Galben-verzii” rămân a fi unica echipă din Super Liga fără victorie în actuala stagiune și, cu 5 puncte, se clasează pe locul 7.

 

Pentru Zimbru, acest joc este o chestiune de viaţă şi de moarte, o eventuală victorie ar menține formația chișinăuiană în lupta pentru a termina prima etapă a campionatului printre primele 6 echipe din Super Liga.

 

Mijlocașul Alexandru Dedov, cu 4 reușite, ocupă locul 2 în clasamentul golgheterilor. În același timp, atacantul Eugeniu Sidorenco, cu 3 goluri, împarte locurile 3-7 în acest Top. Lider aici e fostul atacant al “sfinților” Ibrahim Jibril, cu 5 reușite.

 

Zimbru împreună cu Sfîntul Gheorghe a încasat cele mai multe goluri (câte 14) în campionat.

 

Chișinăuienii nu mai pot câștiga un meci din campionat de 10 etape (câte 5 remize și înfrângeri).

 

De partea cealaltă, Dinamo Auto a remizat cu Milsami (1-1) în etapa trecută, reușind să repare handicapul de -6 puncte dictat de Comitetul de Etică al FMF pentru implicare în activități ilegale de manipulare a meciurilor de fotbal.

 

În acest meci a debutat pe banca tehnică noul antrenor al tiraspolenilor, azerul Novruz Azimov.

 

În acest moment, echipa din Tiraspol, cu 0 puncte, este în continuare “lanterna roșie” a campionatului.

 

Doi jucători de la Dinamo Auto, mijlocașul Kabir Salimshoev și fundașul Mehrubon Karimov au jucat pentru Naționala Tadjikistanului U20 în preliminariile Cupei Asiei, ajutându-și reprezentativa să se califice în faza finală a competiției.

 

Pe 24 septembrie clubul tiraspolean a jucat un meci amical cu Sfîntul Gheorghe Suruceni. "Sfinții" s-au impus cu 3-2, iar golurile tiraspolenilor au foat marcate de atacantul nigerian Peter Ngozi Kings și mijlocașul din Guineea, Amadou Djoulde Bah.

 

Doi fundași de la Dinamo Auto sunt suspendați pentru meciul de azi, pentru cumul de cartonașe galbene. Este vorba de Javier Mum Boho (20 ani) din Guineea Ecuatorială și Urie-Michel Mboula (19 ani) din Gabon.

 

În același timp, managerul dinamoviștilor Rasul Allahverdiyev nu are voie să se afle pe banca de rezerve, el fiind suspendat de Comitetul de Competiții al FMF, pentru o altercație cu directorul general al lui Milsami, Tudor Starciuc.