• Fii alături de Echipa Țării

Ziua Mondială a Inimii

29 sep 2022 de Reporter FMF

Pe 29 septembrie este marcată Ziua Mondială a Inimii. Evenimentul este organizat la nivel internaţional de World Heart Federation (Federaţia Internaţională a Inimii) care doreşte să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a populaţiei globului asupra factorilor de risc ce duc la apariţia bolilor cardiovasculare şi să determine o schimbare în atitudinea oamenilor faţă de problema adoptării unui stil de viaţă sănătos. La nivel mondial, anual se înregistrează 17,9 milioane de decese, iar acest număr este în continuă creştere.

 

Din anul 2004, UEFA a devenit partener al Federaţiei Internaţionale a Inimii. Cu sprijinul forului fotbalistic european, anual se organizează diferite manifestări pentru a informa populația cum să prevină bolile cardiovasculare, precum și condițiile care pot proteja populația de această boală.

 

Campania globală anuală "Ziua Mondiala a Inimii" este una dintre inițiativele susținute în acest an și de Federația Moldovenească de Fotbal, care are drept scop promovarea unui stil de viață activ și sănătos prin participarea la activități fizice periodice, cum ar fi fotbalul, precum și adoptarea unei alimentații mai sănătoase pentru a reduce riscul de obezitate și bolile cardiovasculare.

 

Anul acesta FMF solicită tuturor fanilor fotbalului să:
• faceți mai multe exerciții
• aveți o dietă echilibrată, incluzând cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi
• renunțați la fumat și să-i îndemnați și pe alții
 

Aducând mici modificări stilului nostru de viață și locurilor în care trăim, muncim și ne jucăm, ne putem întări inimile pentru a ajuta la combaterea coronavirusului și a îmbunătăți propria noastră sănătate și sănătatea comunităților noastre.