• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Stephanie Frappart va arbitra meciul Moldova - Liechtenstein

23 sep 2022 de Ion Buga

Stéphanie Frappart va arbitra la centru meciul Moldova - Liechtenstein, care va avea loc duminică, 25 septembrie, de la ora 16:00, pe stadionul Zimbru din Chișinău, în grupa D1 din Liga Națiunilor. Ea va fi prima arbitru femeie care va conduce un meci al naționalei Moldovei. 

 

Stéphanie Frappart (38 ani) este unul dintre reprezentanții de top ai arbitrajului feminin. Ea figurează pe lista internațională a arbitrilor FIFA din 2009 și are în palmares mai multe meciuri importante. Frappart a devenit prima femeie care a arbitrat un meci european major masculin și un meci din campionatul Franței (Ligue 1), ambele în 2019, și prima femeie care a oficiat un meci din UEFA Champions League în 2020 (Juventus - Dinamo Kiev). În 2021, Stéphanie a devenit și prima femeie care a oficiat o partidă din preliminariile Campionatului Mondial, iar anul acesta a fost una dintre cele trei arbitre selectate pentru a oficia competiția din Qatar. De trei ori a fost desemnată de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului cel mai bun arbitru feminin al anului (2019, 2020, 2021).

 

La meciul Moldova - Liechtenstein, Stéphanie Frappartva fi ajutată de către asistenţii Mikael Berchebru și Erwan Finjean, iar Johan Hamel va fi arbitru de rezervă. 

 

Biletele pentru meciul Moldova – Liechtenstein sunt disponibile online pe site-ul BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 30 de lei.