• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE 16:00. Dinamo Auto - Milsami

16 sep 2022 de Victor Daghi

 

Dinamo Auto - Milsami

 

16 septembrie. Ternovca, stadionul Dinamo Auto
Arbitru: Andrei CEBAN
Asistenți: Artur MACOVEI și Mihail PERCIULEAC
Al 4-lea oficial: Andrei BREGUȚA

 

Dinamo Auto: 16.Dallian Gislain TOUNG ALLOGHO, 3.Jose Fidel SIPI BITA, 4.Urie-Michel MBOULA, 8.Stane Darck ESSONO NGUEMA, 9.Rody Junior EFFAGHE, 10.Federico NSUE NGUEMA, 15.Habib Omar FOFANA, 18.Peter Ngozi KINGS, 21.Javier MUM BOHO, 24.Nathanael BONGO MBOUROU (c), 54.Furkan AKIN
Rezerve: 35.Ivan MARCOV, 5.Constantin STAMOV, 7.Eric Jospin BEKALE BIYOGHE, 19.Vadim ȘLEAHTIȚCHI, 31.Warren Lloyd Mac Starsky ONDO, 99.Andrew Vivien ANOMERAWANI OMBENIDJOUWA
Antrenor: Novruz AZIMOV

 

Milsami: 13.Victor BUGA, 4.Petru RACU, 5.Vadim DIJINARI, 8.Igor LAMBARSCHI, 10.Gheorghe ANDRONIC, 11.Mamadou Harouna CAMARA, 15.Radu GÎNSARI, 19.Dan PÎSLA, 22.Sergiu ISTRATI, 27.Valerii MACRIȚCHII, 30.Igor BONDARENCO
Rezerve: 1.Emil TÎMBUR, 3.Gabriel HOLBAN, 9.Sergiu NAZAR, 14.Vitus AMOUGUI, 17.Alexandr BELOUSOV, 21.Vsevolod NIHAEV, 23.Vadim BOLOHAN
Antrenor: Serghei DUBROVIN

 

Dinamo Auto Tiraspol și Milsami Orhei se întâlnesc astăzi, de la ora 16:00, în primul meci al etapei a VIII-a a Super Ligii. Partida de la stadionul Dinamo Auto din Ternovca va fi transmisă de platforma media ligatv.md.

Cele două formații au jucat primul lor meci direct în optimile de finală ale Cupei Moldovei, ediția 2012/13, iar Milsami s-a impus cu 3-1. Tot în cadrul acestei competiții, „vulturii roșii” au mai câștigat un duel cu dinamoviștii, scor 3-0, în sferturile ediției 2015/16. 

 

Restul meciurilor directe (31) au fost în primul eșalon. În total, Milsami a adunat 18 victorii, Dinamo-Auto - 7, iar alte șase meciuri s-au terminat nedecis. Golaverajul este de partea “vulturilor roșii”: 63-28. 

 

Ultimul duel direct a avut loc pe 31 iulie 2022, la Orhei. Echipele s-au despărțit la egalitate, scor 0-0.

 

Dinamo Auto a învins Dacia Buiucani cu 2-0 în etapa trecută și, cu -1 punct, este în continuare “lanterna roșie” a campionatului.

 

Golul marcat de gabonezul Rody Junior Effaghe în secunda 20 este cel mai rapid din actuala stagiune.

 

Formația tiraspoleană a înscris primele două goluri în actuala ediție și a întrerupt seria negativă alcătuită din 10 meciuri fără victorie.

 

“Automobiliștii” au obținut cea de-a 75-a victorie din Super Liga, în 259 de meciuri și sunt echipa care a marcat cele mai puține goluri (2) în campionat. 

 

Până la mecul cu “dacii”, tiraspolenii au câștigat ultima dată un meci din campionat aproape 6 luni în urmă, 5-2 cu adversarul de astăzi, Milsami, pe 18 martie.

 

Omagiatul zilei de astăzi, Anatol Teslev, a exercitat funcția de antrenor principal al dinamoviștilor în meciul cu Dacia Buiucani, deoarece formația din Tiraspol nu l-a legitimat la FMF pe tehnicianul azer Novruz Azimov, despre care site-ul clubului a scris că este noul antrenor al echipei.

 

De partea cealaltă, Milsami a fost învinsă de campioana Sheriff cu 2-0 în ultima etapă și, cu 11 puncte, continue să se afle pe locul 2.

 

Mijlocașul Radu Gînsari, cu 3 goluri, împarte locurile 3-7 în topul golgheterilor Super Ligii. El n-a jucat în etapa trecută din cauza unor probleme cu sănătatea.

 

Ghenadie Pușca, antrenorul secund al orheienilor, este suspendat încă 2 etape din cauza cartonașului roșu primit în meciul cu Zimbru.