• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Futsal. Moldova va găzdui un turneu internațional. Programul meciurilor și lotul tricolorilor

15 sep 2022 de Victor Daghi

Republica Moldova va găzdui în perioada 18-20 septembrie un turneu internațional la futsal, la care vor participa Naționalele de futsal ale României, Ucrainei și Moldovei. Partidele sunt programate la Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu, iar intrarea pentru spectatori va fi liberă. 

 

Programul meciurilor

 

18 septembrie

Moldova – Ucraina (ora 18:00)

19 septembrie
România – Ucraina (18:00)

20 septembrie

Moldova – România (19:00)

 

Naționalele de futsal ale Moldovei și Ucrainei vor mai susține un meci amical pe 16 septembrie, la Futsal Arena FMF. Începutul la ora 19:00. Intrarea pentru spectatori va fi liberă. 

 

Toate meciurile vor fi transmise în direct de site-ul nostru.

 

Selecționerul Vladimir Vusatîi a anunțat lotul final de jucători cu care va aborda acest turneu internațional și meciul amical cu Ucraina:

 

Portari: Oleg Chitoroagî (Steaua Dental Chișinău), Alexei Capsamun, Artiom Cubani (ambii, Nistru Chișinău) 

Jucători în teren: Sergiu Tacot, Andrian Lașcu, Daniel Adam, Constantin Gurjui, Sergiu Țîmpeu (toți, Nistru Chișinău), Cristian Obadă, Leonid Podlesnov, Valeriu Gurgurov, Lilian Guțu (toți, Clic Media Chișinău), Andrei Negara (Dinamo Plus Chișinău), Constantin Burdujel (Unuted Galați, România), Iulian Cojocaru (Autobergamo Deva, România)


Aceste partide reprezintă o etapă de pregătire către runda a doua preliminară a Campionatului Mondial de futsal 2024. „Tricolorii” vor juca în grupa 1, cu Spania și Cipru. Primul meci este programat pentru 8 octombrie, când Naționala noastră va găzdui reprezentativa Ciprului, iar pe 11 octombrie echipa noastră va juca cu Spania, în deplasare. Celelalte 2 meciuri se vor juca în anul 2023.

 

Câștigătoarele celor 12 grupe preliminare și 4 cele mai bune echipe de pe locul 2 se vor califica în etapa de elită. Celelalte 8 echipe, care vor termina pe locul doi în grupe, vor juca în etapa play-off.

 

Vă reamintim, Moldova a câștigat grupa din prima etapă preliminară, după ce a obținut victorii cu Elveția (4-1), Estonia (2-0) și Grecia (2-1). Mini-turneul a avut loc în țara noastră între 6 și 9 aprilie 2022.