• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Super Liga. Etapa 7 în cifre

13 sep 2022 de Victor Daghi

*În 4 meciuri au fost marcate 11 goluri (gazdele – 7, oaspeţii – 4), în mediu – 2,75 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 67 de goluri (gazdele – 33, oaspeţii – 34), în mediu - 2,4 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câștigat două meciuri, oaspeții – 1, iar o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 28 de meciuri. Gazdele au câştigat 9 partide, oaspeţii - 11, iar alte 8 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Zimbru - Dacia Buiucani 3-4 (etapa 5).

 

*În această etapă au fost acordate 2 lovituri de la 11 metri. Alexandr Suvorov de la Sfîntul Gheorghe și Alexandru Dedov de la Zimbru au înscris de la punctul cu var. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 10 penalty-uri, dintre care 7 au fost transformate în gol.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 17 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 132 de cartonaşe galbene, dintre care 25 - jucătorilor echipei Sfîntul Gheorghe. 

 

*În această etapă nu au fost arătate cartonașe roșii. De la începutul campionatului au fost arătate 4 cartonaşe roșii, dintre care 3 pentru Milsami.

 

*Ibrahim Jibril (ex-Sfîntul Gheorghe) conduce în clasamentul golgheterilor, cu 5 reușite. El este urmat de Alexandru Dedov (Zimbru), cu 4 goluri, Steve Ambri (Sheriff), Radu Gînsari (Milsami), Eugeniu Sidorenco (Zimbru), Marius Iosipoi (Petrocub) și Alexandr Suvorov (Sfîntul Gheorghe), toți cu câte 3 goluri. 

 

*Alexandru Dedov de la Zimbru și-a trecut în activ primul hat-trick din actuala stagiune.

 

*Sheriff are cel mai bun atac (14 goluri) și cea mai bună apărare (3 goluri primite).

 

*Dinamo Auto a înscris primele două goluri în actuala ediție și a intrerupt seria negativă alcătuită din 10 meciuri fără victorie. Tiraspolenii au obținut a 75-a victorie din Super Liga, în 259 de meciuri și sunt este echipa care a marcat cele mai puține goluri (2). Zimbru a încasat cele mai multe goluri (14). 

 

*Meciurile etapei au fost urmărite din tribune de 3.339 de spectatori. De la începutul sezonului la stadioane au venit 27.663 de spectatori, în mediu câte 988 de oameni pe meci.

 

*Sheriff este neînvinsă de 15 meciuri. Ultima dată, tiraspolenii au cedat în disputa cu Milsami (0-1), pe 13 martie curent.

 

*Zimbru nu a obținut victorie în ultimele 9 etape. Ultima dată formația chișinăuiană a învins în campionat 4 luni în urmă, 1-0 cu Sfîntul Gheorghe.

 

*Sfîntul Gheorghe a jucat cel de-al 250-lea meci în Super Liga (80 victorii, 53 remize, 117 înfrângeri, golaveraj 283-404).

 

*Datorită succesului de la Bălți, Petrocub a urcat în TOP 10 al clasamentului all-time din Super Liga. Formația din Hîncești, cu 366 de puncte, a devansat-o în această ierarhie pe Constructorul 93 Chișinău (364 de puncte).

 

Foto: CS Dacia Buiucani