• Fii alături de Echipa Țării

Victor Gușan, la 60 de ani!

09 sep 2022 de Reporter FMF

Victor Gușan, președintele FC Sheriff, serbează astăzi a 60-a aniversare!

 

Federația Moldovenească de Fotbal, din numele întregii societăți fotbalistice, îi urează omagiatului sincere urări de sănătate şi fericire, viață lungă alături de cei dragi, realizări frumoase și numai lucruri deosebite pentru dezvoltarea fotbalului din țara noastră!

 

În această zi deosebită, vă mulţumim pentru perseverenţa depusă la promovarea fotbalului din ţara noastră. 


La Mulți Ani!

 

Sheriff-ul lui Victor Gușan este cel mai de succes club din Moldova, care a câştigat un număr record de trofee: 20 de campionate, 11 Cupe și 7 Supercupe!

 

Istoria clubului tiraspolean începe în anul 1997. O echipă din orașul de pe Nistru, FC Tiras juca în campionatul Moldovei, Divizia B, seria Sud, ediția 1996-97. Formația era alcătuită din discipolii școlii sportive nr. 4 din Tiraspol și era antrenată de Vladimir Zemlianoi și Victor Senic. Tiras se afla în căutare de sponsori și echipa s-a adresat la compania Sheriff cu o rugăminte de a fi finanțată. Istoria spune că patronul companiei, Victor Gușan s-a arătat interesat de propunere și în scurt timp Sheriff a devenit sponsorul general al echipei, care a devenit câștigătoarea turneului și a promovat în Divizia A. După încheierea campionatului, Tiras și-a schimbat denumirea în Sheriff. 

 

2021 a fost cel mai reușit an din istoria clubului tiraspolean. Sheriff antrenată de tehnicianul ucrainean Yurii Vernydub a acces în premieră în grupele Ligii Campionilor! Campioana a avut un parcurs fulminant în preliminarii, eliminând pe rând campioanele Albaniei (Teuta), Armeniei (Alashkert), Serbiei (Steaua Roșie Belgrad) și Croației (Dinamo Zagreb)! Tiraspolenii au avut un parcurs de excepție și în grupă, câștigând de la Shakhtar Donețk și Real Madrid, și calificându-se în premieră în play-off-ul Ligii Europei!  

 

Sheriff continue să scrie file importante din istoria fotbalului moldovenesc, ajungând la a cincea participare în grupele Ligii Europei.